Няма вечни кметове. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пред bTV.

Повод за думите му беше въпрос свързан с намека на Бойко Борисов от вчера, че ПП ГЕРБ няма да подкрепят за нов мандат кметовете на София, Бургас и Пловдив.

Това не е понижение за тези кметове. Те остават част от партията. Кметове с по няколко мандата опит са ценен човешки ресурс. В българската политика сроковете за годност за много къси, което не позволява на политиците да трупат опит, така че човек с такъв, особено в голям град, трябва да бъде използван„, продължи той.

Дончев бе категоричен, че не се притеснява и от общи кандидатури за местните избори между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“

Има партии, които осмислят съществуването си, само с това, че са против нас и са негативно настроени. Ние показваме, че сме способни да правим компромиси, които дори носят щети. Правим всичко възможно, за да има работещо правителство, което да носи отговорност за всичко, което се случва в момента, да се бори с кризата и да управлява България в трудната ситуация. Необходим ни е действащ парламент„, посочи още той.

Според него разговорите вървят трудно и от един месец са проведени два такива официално пред камери.

„Нашата задача е да тестваме настроенията и очакванията. Трябва да мислим нестандартно“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви