Мигрантският натиск спада. Това каза на церемонията по награждаване на пътен полицай на годината министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Той коментира гонката, след която бяха заловени 10 нелегални мигранти, превозвани в луксозен джип.

Според вътрешния министър целта е била границата ни със Сърбия. Возилото е било управлявано от естонски гражданин.

„Тук е ред да апелирам към НС – ниските наказания – това, че не са криминализирани доста голяма част от деянията за трафик на хора, доведе до това хора от цяла Европа – като естонци и италианци, дори украинци, почти няма българи в това, да идват тук, да извършват тази дейност и ние се борим с тези хора по една единствена причина – нямаме тежки наказания”, каза още ресорният министър.

„Срам ме е да гледам патрулните автомобили, с които пътните полицаи изпълняват служебните си задължения”, призна Иван Демерджиев. Той заяви, че ще направи всичко възможно те да бъдат технически обезпечени.

Вътрешният министър коментира и случая, при който висш служител на „Гранична полиция” беше хванат с подкуп от 2000 лв.

Той потвърди, че е ставало въпрос за обществена поръчка с GPS системи за охрана на границата.

По думите на служебния министър няколко седмици „Вътрешна сигурност” са работили по случая. „Правим всичко възможно да следим служителите си и да знаем с какво се занимават те. Работим и без да ни подават сигнали”, увери Демерджиев.

Той опроверга информацията, че военният служител, който даваше наряд със загиналия край Елхово граничен полицай, е стрелял по подкреплението, което дошло на помощ във фаталната за Петър Бъчваров нощ.

Вътрешният министър подчерта, че в момента се снабдяват военните с радиостанции, които да са съвместими с тези на служителите на МВР.

NOVA

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви