Мотополигон „Айтос” излъчи шампионите за 2022 г. и победителите в отборната купа на България в категориите Джуниър и Мъже.

Сезонът включваше седем кръга – два на мотополигон „Докса баир“ край Кортен, два на „Горна Росица“ край Севлиево и по един на „Козар Белене” край Левски, в Троян и в Айтос.

В шампионата се включиха 231 състезатели от 34 клуба.

След края на седмия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос „Grand prix Айтос“, победител при най-малките в МХ 50 стана Радостин Присадов с „Husqvarna“, втори е Георги Георгиев с „Gasgas“, а трети Георги Вендов „Husqvarna“ от „АИТ рейсинг тийм“.

Вендов е шампион в класа за 2022 г., следван от пилотите на „М6 Yamaha рейсинг тийм“ Пламен Иванов и Георги Георгиев.

При 65-кубиковите шампионската титла грабна Георги Гинов от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“, който победи и в двата манша. Втори е Ефе Окур от Турция с КТМ, третото място зае Павел Марков от „Панчо рейсинг тийм“ с КТМ.

В генералното класиране вицешампион е Теодор Йорданов от „Ябланица МХ“ с “Gasgas“, трети е Лъчезар Овчаров от „Етрополе“ с КТМ.

Титлата за 2022 г. в МХ 85 грабна Дани Цанков от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с „Yamaha“. Тук надпреварата в кръга спечели Венцислав Тошев от „Мото спорт Варна“ с „Husqvarna“, пред Цанков, а трети е Мартин Лалев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с КТМ. Тошев и Лалев са съответно втори и трети в крайното класиране.

Шампионското злато при 125-кубиковите спечели Павел Доневски от „Троян мотор спорт 01“ с КТМ, втори и трети са Данаил Стефанов от „Ябланица МХ“ с „Gasgas“и Цветан Бузин от „М6 Yamaha рейсинг тийм“ с „Yamaha“.

Данаил Стефанов взе и двата манша, Мадалиев записа две втори места.

С пълен актив от точки състезателната година завърши Хакан Халми от „НСА моторспорт“ с КТМ в МХ 2. Втори е Радослав Зоков от „АИТ рейсинг тийм“ с КТМ, а Виктор Нейчев от „Еър макс рейсинг“ с „Gasgas“ трети.

В МХ 1 шампион е Майкъл Иванов от „АИТ рейсинг тийм“ „Husqvarna“, като изпревари Георги Георгиев от „НСА моторспорт“ с „Kawasaki“ и айтозлията Живко Богданов от „Несебър мото клуб“ с КТМ.

Григор Царев от „Джи ар си моторспорт 2020“ с „Gasgas“ е големият победител в МХ. Втори е Николай Колев от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Kawasaki“, трети Людмил Александров от „Тони МХ рейсинг“ с „Yamaha“.

Титлата при 250-кубиковите беше решена на терена в Айтос.

Победител стана Георги Иванов от „Ридо Самоков“ с „Honda“, който завърши трети в последния кръг. След нега са победителят в последния кръг Свилен Иванов от МСК „Севлиево“ с „Yamaha“ и Тончо Леков от „Киппен МХ рейсинг тийм“ с „Kawasaki“.

Кадир Масар от „АИТ рейсинг тийм“ с „Honda“ е шампионът МХ Senior. След нега са съотборниците му Янко Зоков с „Kawasaki“ и Атанас Петров с КТМ. Победител в кръга стана айтозлията Калчо Димов от „Смарт МХ мото“ с „Kawasaki“.

При над 55-годишните Димитър Аргиров от „Дизел юнак“ с „Kawasaki“ изпревари в крайното класиране съотборника си Живко Бонев с „Yamaha“ и Мирослав Христов от „Троян мотор спорт 01“ с „Yamaha“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви