Jaguar на кралицата се продава
Jaguar на кралицата се продава

Аукционна къща Historicks Auctioneers подготвя за продажба комбито Jaguar X-Type Estate. То е произведено през 2009 година и използвано от покойната кралица Елизабет II. Според Daily Mail колата ще бъде продадена независимо от сумата. Дори и за една лира, ако това е крайната цена. Специалисти обаче смятат, че една от любимите коли на починалия монарх ще се продаде за поне петцифрена сума.

Известно е, че във флота на Елизабет II имаше два Jaguar X-Type Estate. Единият от тях остава в гаража на кралското семейство, а вторият, който е обявен на търг, беше продаден през 2016 г. Това е автомобил във версия Sovereign от 2009 г. с 3.0-литров V6 бензинов двигател – най-големият в гамата – и автоматична скоростна кутия. Шасито на този Jaguar е заимствано от далеч по-скромното Ford Mondeo.

X-Type Estate е завършен в тъмнозелен цвят Emerald Fire, докато интериорът е тапициран с естествена бежова кожа и дървени елементи. Оборудването разполага с много удобства, подходящи за собственика: люк, климатроник, електрически прозорци, вграден навигатор и CD плейър са само част от екстрите.

Jaguar -ът е в безупречно състояние, въпреки почти 120 000 километровия си пробег

– очевидно е бил внимателно гледан, както от кралския двор, така и от следващия собственик. Jaguar-ът се продава с два ключодържателя, единият от които показва възпоменателни драскотини, вероятно оставени от самата Елизабет.

„Тя особено хареса този модел, така че си купи друг, когато първият не беше наличен. X-Type Estate очевидно не е най-търсената кола на марката и кой би предположил, че ще стане една от любимите на Елизабет II?“, пишат от аукционната къща.

Ще припомним, че през август 2022 г. друг „кралски“ автомобил намери своя нов собственик – Ford Escort RS Turbo на принцеса Даяна , който също беше шофиран от престолонаследника принц Уилям. Колата беше продадена за 851 хиляди долара на търг в Силвърстоун няколко дни преди 25-ата годишнина от смъртта на принцесата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви