Жени Николова

С персоналният фитнес тренер Жени Николова ще говорим по една леко деликатна тема. Тя засяга основно мъжкото съсловие, което се колебае да си наеме фитнес инструктор от женски пол.

Много мъже все още не се доверяват или подценяват професионалните качества на жените и се отнасят с недоверие към тях и техните възможности.

В по-голям процент от случаите това е грешна преценка, а аргументите се крият единствено в необоснована логика дълбоко вкоренена в мъжкото его.

Точно по този въпрос искаме да осветлим мачовците, които се отнасят скептично, че дори и надменно към жените фитнес инструктори.

По темата разговарят дългогодишния персонален фитнес инструктор и нашият журналист Янчо Николов.

Жени, какво искаш да кажеш на тези мъже, които гледат скептично на дамите фитнес инструктори и се колебаят да им се доверят? Има ли какво да губят?

Мъжете, които се колебаят да се запишат на фитнес задължително трябва да опитат да го направят, като се запишат при жена треньор. От това по голям стимул няма да имат. Особено, ако жената треньор е изключително симпатична за тях. Не бива да се срамуват от това, че ги тренира дама.

Могат да бъдат сигурни, че това ще са им най – приятните тренировки през целия спортен живот. Така ще посещават фитнеса с желание и няма да усетят кога минава тренировката, колкото и да е натоварваща. Пак ще имат възможност да се показват, като мачовци, това не им пречи.

Дори ще бъде мотивиращо за тях. Абсолютно и категорично ги уверявам, че жената треньор ще ги оформи по начин, на който на нея да и харесва мъжа.Това означава, че и много други жени ще ги харесват, щом тя ги вижда по този неин начин. Ето им едно предимство.

Наблюдаваш ли тенденции, в които трениращи мъже предпочитат този вариант – да си наемат жени за фитнес инструктори?

Абсолютно! Все по-често мъжете предпочитат да ги тренира жена. Защото и на тях им е просветнало, че те ги оформят по начин, по който и другите жени да ги одобряват и харесват. Ние, жените, също обичаме да гледаме и да се радваме на хубави мъже. Колкото повече хубави мъже има, толкова ние ще сме по усмихнати и щастливи.

Ти имаш ли доста трениращи при теб момчета? Тренират ли или основно те свалят?

Имам разбира се. Моите момчета, трениращи с мен са оформени точно така, че на мен да ми допадат и да ме радват как изглеждат. Работим за изграждането на атлетичното им тяло с постоянство и много желание, труд. След това те ми споделят че жените ги ухажвали точно заради постигнатите резултати във фитнеса. А за свалките – не, основно тренират.

Теб, като дама, кои части от мъжкото тяло най-много те привличат? Върху кое наблягаш първо в тренировката на едно „твое момче“?

Мъжките ръце са магнит за жените. Всяка жена копнее да бъде прегръщана от силни такива. Не мога да се съсредоточа върху една част на тялото. Всичко трябва да е комплексно. Не може да имаш силни ръце, а да нямаш например релеф. Тренирам ги комплексно. Освен силни ги тренирам да са и релефни, с детайли по тях.

Трениращите доверяват ли ти се?

Трениращите изцяло се доверяват на мен. Моите предпочитанията и преценки са точно за тях. Интуицията ми е правилна. По време на тренировка се пазим от контузии.

Не работим с прекалено големи тежести. Силата се покачва в пъти повече. Издържливостта също става доста добра след продължително трениране.

В началото всички започват неуверени, с леки тежести.Чувстват се безсилни, но това бързо се поправя, след като аз им дам нужната подкрепа и стимул, за да продължат. Колебанието изчезва и няма място за никакви съмнения.

Много мъже искат да постигнат бързи резултати с анаболи, стероиди и други препарати. Ти поддържаш теорията, че и без тях може. Това не ги ли отблъсква от твоите методи? Не си ли казват – ще потърся някой, който да ме направи здрав за нула време?

Вече е ясно, че мъжете стават силни и много хубави след като се запишат на фитнес тренировки. Цялото им излъчване се променя наравно със хубавата физика, която изграждат. Разбира се нашата физика е напълно натурална, без препарати. Не позволявам да се вземат стероиди, анаболи и други вещества.

Който иска да го разбира, ще тренира с мен, ако не желае – да си потърси другаде щастието. Целта ми е да развивам потенциала на човека, а не да го тъпча с боклуци, които да го превърнат в „куха и празна“ развалина. Има си и други начини, които да доведат до това, че мъжът да е достатъчно трениран, резултатен и да се чувства добре.

Освен другото натурално тренирания мъж става и много привлекателен. Ние дамите не обръщаме внимание на изкуствените подути стероидни тела. Няма интерес там. Отживелица е всичко това във времето.

Има ли мъже, които тренират при теб от дълго време? Колко дълго и какви резултати са постигнали, че продължават да те ползват, като частен треньор?

С мен тренират мъже от шест години. Имам и от четири години, постоянни трениращи. Много добре изглеждащи. Резултатите им са атлетични тела, младежко излъчване и голям чар.Те се харесват и аз ги харесвам в определените форми, които заедно сме направили. Тренировките им са интересни. Обичат да правят нестандартни неща.

Да усещат различното натоварване за определената мускулна група. Има много случаи, когато тренирам добре изглеждащо момче и са ме питали дали това ми е приятелят. Лаская се от това. Особено, ако жена ми каже, че момчето, което тренирам е хубаво. Така нещата стават забавни.

Все повече мъже се записват при мен, след като са ме видели, как работя с други в залата. След време ще стане масово мъжете да тренират с жени треньори.

Защо си толкова сигурна? Имала ли си случай мъж, който е тренирал при мъж тренер и след това да избере теб пред него?

Да, имам и мъже записани при мен, след като са били с мъж треньор, преди това. Остават си при мен и ми споделят след време, че се чувстват в добра форма, физически и емоционално.

Кои са по-изпълнителни – жените или мъжете? С кои от двата пола ти е по-лесно при тренировките? Слушат ли те мъжете или са по-своенравни ?

Слушат ме много. И ми харесва много в тях това, че никога не ми противоречат, не мрънкат, уважават моята преценка. След това виждат, че е била правилна. Доказват ми се постоянно. Възхищавам им се колко сила има в тях и цялостната им промяна.

Това ги мотивира още повече. След време, когато гледам някого от тях ми е трудно да си представя, че някога е бил много слаб и е започнал да тренира с женски килограми, или когато друг е бил прекалено пълен, трудно е сядал и ставал от лежанката в залата. Спомняме си тези моменти и сме щастливи, че вече нещата са добре и за двамата.

Следващата тема в рубриката ни „За перфектно здраве и красиво тяло“ с Жени Николова ще говорим по темата: Скъпо ли е да имаш фитнес треньор и заслужава ли си парите, които плащаш?

Нашият фитнес треньор Жени Николова е на разположение на всеки, който иска да тренира с нея или да запише своите деца за тренировки.

Жени Николова изготвя и здравословни хранителни режими, спортни програми и други. За повече информация може да се свържете с нея на личния и номер – 0898 37 52 81.

Или на Фейсбук страницата и https://www.facebook.com/fitnesinstruktorburgas .

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви