Пред сградата на ОДМВР-Бургас се проведе тържествена церемония по отбелязване на предстоящия професионален празник на българската полиция – Архенгелов ден.

Денят бе по-специален и с това, че бе почетена паметта на Йордан Илиев и Атанас Градев – бургаските полицаи, които загинаха през август по време на изпълнение на служебния си дълг.

„Празникът ни не е като другите. Мъчителен момент е да осъзнаваме каква тежка загуба претърпяхме през август месец. Тя бе повече от огромна, жестока и отрезвяваща. Мъжете плачат и понякога те също имат раними сърца. Те знаят какво е да загубиш без право на реванш. Има мигове, в които колкото и голямо да е нашето желание нещо да се промени, то съдбата е необратима, а загубата безмилостна. Бургаските полицаи Йордан Илиев и Атанас Градев бяха едни от нас. Те имаха изключителна енергия и висок професионализъм. Всеотдайни и сърцати мъже, за които думите чест и достойнство не бяха празни фрази. Те правиха и невъзможното да променят живота към по-добро и по-светло. Празникът си посвещаваме на тях. Колеги, ще ви помним винаги и ще стремим да защитим подвига ви и паметта за това, че сте отдали живота си за добротата и справедливостта„, това каза старши комисар Калоян Калоянов, директор на Областната дирекция на МВР в Бургас.

На събитието присъстваха още зам.-областният управител Пламен Янев, зам.-кметът по Бюджет и финанси Красимир Стойчев, флотилен адмирал Велко Велков, зам.-административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Валентина Маджарова, административният ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас Георги Чинев, административният ръководител на Районна прокуратура – Бургас Мария Маркова.

Този Архенгелов ден наистина ще бъде по-особен, защото почитаме светлата памет на вашите загинали колеги. Помним ги и ги носим в сърцата си. Нищо не е забравено. Пожелавам на бургаските полицаи, в името на обществения интерес и в памет на вашите загинали колеги, да отстоявате с чест и достойнство, всички предизвикателства, които времето ще ви постави. Желая ви здраве и сили, устрем в делата и удовлетвореност. Бог да пази всички полицейски служители„, обърна се към полицаите прокурор Георги Чинев.

Поздравителни адреси прочетоха от името на областна управа, община Бургас и ВМС бяха също прочетени.

Заупокойна молитва бе отслужена от бургаското духовество, на която присъства и Агатополският епископ Йеротей. След това бяха поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите в изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.

Церемонията завърши с награждаване на отличилите се през годината служители на бургаската полиция.

Приятна изненада имаше а децата от полицейския карате и джу-джуцу клуб в града, които постигнаха спортни успехи. Те получиха награди и грамоти.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви