Баскетбол

Баскетболният „Левски“ записа първа победа за сезона в Националната баскетболна лига, като преодоля „Черноморец“ като гост с 81:70. Столичният тим води от началото до края и напълно заслужи успеха в Бургас.

Васил Евтимов нямаше много опции пред себе си, заради контузията на Симеон Лепичев, ще отсъства около два месеца заради частично разкъсване в менискуса. Георги Боянов бе оставен на резервната скамейка, като мястото му зае Красимир Маринчевски.

„Сините“ бяха особено впечатляващи в началния период от двубоя, в който играеха на скорост и използваха хаоса в организацията на „Черноморец“ по най-добрия начин. Бургазлии играеха без енергия от своя страна и рано-рано изостанаха в резултата. Силният старт на „Левски“ се дължеше и на стрелбата за три точки.

Джъстин Уотс вкара 11 за „Черноморец“ до почивката, но получи проблем в крака точно преди паузата. Николай Титков върна надеждите на домакините с тройки в края на полувремето, но все пак след 20 минути разликата бе 12 точки – 33:45.

Уотс опита да се върне в играта през второто полувреме, но в средата на частта поиска смяна и излезе отново накуцвайки. Преди това „Черноморец“ с две бързи тройки свали изоставането си само до 6 точки. „Левски“ направи серия от 16-3 и отново се откъснаха напред в резултата.

„Черноморец“ обаче не бе готов още да се даде и на няколко пъти свали дистанцията до само 12 точки. Времето не работеше за бургазлии и старанията им останаха само до там – намаляване на разликата.

Лъчезар Димитров завърши с 21 точки, 5 тройки, с 6 асистенции и 5 борби, Ники Михайлов добави 15, а Алан Арнет – 13 точки, 13 борби и 6 асистенции. За „Черноморец“ 21 вкара Николай Титков, 14 – Мунис Туту. Уотс приключи с 11, а Георги Боянов с 10.

В следващи кръг, на 19 ноември, „Черноморец“ гостува на „Балкан“.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви