Георги Семерджиев и адвокатът му са се запознали с материалите по разследването за катастрофата на столичния бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени.

На обвиняемия Семерджиев са предявени всички материали и доказателства по досъдебното производство, съобщи БНТ.

Повдигнати са му четири обвинения – за тежката катастрофа, която причини на 5 юли и при която загинаха две млади жени, за шофиране след употреба на наркотици, за използване на фалшива шофьорска книжка и за притежание на наркотици.

Амфетамин беше намерен в подлакътника между предните седалки на джипа, с който Семерджиев катастрофира. Според събраните доказателства в момента на катастрофата Семерджиев е управлявал автомобила със 166 км/ч при разрешени в този участък 50 км/ч.

От видеозаписите в района на кръстовището, където стана катастрофата, се доказва, че Семерджиев е преминал на червен светофар и е ударил първо таксиметров автомобил, а след това джипът се е разцепил на две и е блъснал двете млади жени на тротоара.

От националното следствие, което води разследването, ще предадат делото на наблюдаващите прокурори, които да изготвят и внесат в Софийския градски съд обвинителния акт срещу Георги Семерджиев.
В края на октомври служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви рокади в ръководството на 7 от 9 районни управления на МВР в София като посочената причина бе не осъществяван чадър над Семерджиев, а недостатъчно ефективна работа и липса на упражнен контрол в този и подобни случаи.
„Цели структури в министерството са създадени, за да служат на други цели, а не за това, за което са назначени“, каза Демерджиев и добави, че „политическото ръководство е залитало често да сменя хора, защото са неудобни на властите“ и така анонсира предстоящите рокади.

На 13 септември Симона Радева беше уволнена от системата на МВР, след като дисциплинарната проверка срещу нея приключи и са установени нарушения. Законът обаче предвижда възможност наказанието да бъде обжалвано.

До момента тя е единственият уволнен служител на МВР във връзка с проверката за чадър над шофьора Георги Семерджиев, който причини тежката катастрофа с две жертви на бул. „Черни връх“ на 5 юли.

Към момента на Радева не е повдигнато обвинение и е разпитвана само като свидетел по случая. Текат дисциплинарни производства и срещу други служители на МВР, но към момента те не са приключили.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви