Рибарската общност от „Ченгене Скеле“ ще стане част от структурите на Българския фермерски съюз.

Това стана ясно по време на посещението на председателя на организацията Георги Стоянов в Рибарското селище край Бургас, където Президентът на Международния търговски и културен център ГЕОПАН д-р Стефан Пейков приветства гостите с добре дошли в последното убежище на европейския романтизъм.

Местните очертаха основните трудности и предизвикателства, пред които се изправят ежедневно.

От своя страна Георги Стоянов гарантира, че с включването им в единствената браншова организация, обединяваща идеите и концепциите на производители и преработватели от цялата страна, политиките и интересите им ще бъдат отстоявани, както пред държавните органи, така и ще бъде помислено за по-добро и атрактивно представяне на международно ниво.

По време на визитата бяха договорени и възможности за ползотворно сътрудничество чрез организиране на редица съвместни инициативи и събития.

Българският фермерски съюз обединява интересите, вижданията и мненията на членовете си и на обществените интереси в областта на аграрния сектор, в това число:

растениевъдство, животновъдство, хранителна промишленост, преработка и съхранение, търговия на дребно и едро, данъчна лицензионна политика и контрол, гори, дърводобив и преработка, гъбарство и трюфели, рибарство и аквакултури, притежание, стопанисване и ползване на земеделски земи, коопериране и сдружаване, екология и агроекология, биологично производство и други. До момента са учредени структури в София, Стара Загора, Смолян и Челопеч.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви