Безопасни улици
Децата от детска градина „Здравец“ вече имат площадка за игра и обучение по безопасност на движението. Инициативата е на Община Созопол и МКБППМН в подкрепа на Националната кампания „Безопасни улици“, инициирана от НСОРБ и Държавна агенция за безопасност на движението по пътищата.
Формата, размерите и съдържанието на площадката са умален размер на комуникационна мрежа от паркинг, улици, кръстовища и велосипедна алея, запълнени с пътни знаци и светофар, както и хоризонтална маркировка. В допълнение малчуганите се сдобиха и с колело и коли, с които да упражняват движението на всички участници в движението.

Целта е децата подробно да се запознаят с правилата за движение по улиците, както и с техническите средства за организация и регулиране на движението.

В днешния празничен ден децата представиха тематичен рецитал за народните будители и знанията си за безопасно движение, а техни гости бяха кметът Тихомир Янакиев , зам.-кметът Тодор Дамянов, секретарят на МКБППМН Яна Сотирова , ръководител ДДО ОДЗ Мариела Зингинова , служители на Община Созопол и КАТ Созопол.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви