Радев
Румен Радев

Продължават консултациите при президента Румен Радев. На среща днес с него са депутатите от „Продължаваме промяната“.

„Искам да ви поздравя с постигнатия резултат. С гласа си българите показаха и ви отредиха отговорна роля в 48-то НС и важно място в политическия дневен ред. Но отново избирателите не заложиха на една политическа сила. Това явно е знак за всички политически партии, че е нужен диалог и усилия за намиране на ефективни решения. А не само поредните предизборни обещания и зацикляне в нови избори“, заяви Радев.

„Аз абсолютно съм съгласен с вашата теза, че не може да има правителство на всяка цена, рожба на задкулисни и безпринципни договорки. Но в същото време ще държа да има конструктивен, открит, ефективен диалог. Ще държа да изчерпим докрая всикчи опции за съставяне на правителство и в тази връзка бих искал да чуя вашата оценка за хода на диалога за съставяне на правителство“, допълни той.

Държавният глава попита ПП дали биха подкрепили правителство на първия мандат и при какви условия. „Около какви идеи бихте търсили обединение и от кого, ако стигнем до втория мандат“, попита още Радев и уточни, че правителството има множество отговорни задачи – „трябва да вземе ред отлагани от няколко парламента решения, които българските граждани чакат“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви