Детските рисунки на морето

Ръководството на „Пристанище Бургас” ЕАД е партньор в проекта „Морето и децата”, който се реализира от читалище „Изгрев 1909” – Бургас, а поводът е Международен ден на Черно море – 31 октомври.

Партньори в шестото издание на проекта са СУ „Йордан Йовков”- Бургас и Регионална библиотека „Димитър Талев” – Благоевград.   В рамките на месец октомври 57 ученици от трети клас и среден курс на училище „Йордан Йовков” се включиха в ателиета за рисуване, уъркшоп за изработване на постери и картички на морска тематика.

Децата получиха награди

Инициативата цели да напомни за важността на Черно море, като уникална природна екосистема и грижата, която обществото дължи за неговото запазване за бъдещите поколения. Изработените картичките са адресирани до 53 ученици от Благоевград, които ще ги получат за Деня на Черно море.

Днес в Културно-туристически комплекс Ченгене скеле се проведе заключителната част с учениците и техните ръководители, където беше открита изложба „Морето и децата”.

Гости на изложбата бяха изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов, Мария Белколева – член на Съвета на Директорите на държавното пристанище, к.д.п. Александър Илиев от териториалната дирекция на „Морска администрация“ – Бургас, кметът на рибарското селище Димитър Янчев, директорът на училище „Йордан Йовков” Анна Пенева и преподаватели.

С любов към морето

„Красиво е Черно море през детските очи! Настоящата изложба и вашите цветните послания – „Картички от морето” ни карат още веднъж да се замислим за бъдещето на нашия общ дом – Черно море.

Нека да го уважаваме и то да продължи носи радост и на бъдещите поколения!”, каза при откриването изпълнителния директор на пристанището Диян Димов. Учениците получиха малки подаръчета с пожелание за здраве, творческо вдъхновение и все така да милеят за родното море.

На 31 октомври изложбата „Морето и децата” ще гостува в Община Бургас, а на „Часовника” ще бъдат подредени част от нарисуваните от децата картички.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви