Виолета Донева

Актрисата Виолета Донева е била открита в дома си мъртва. Информацията бе потвърдена от СДВР пред БНР. 

Тялото на актрисата е било открито миналата седмица след сигнал. Наложило се е полицията да разбие входната врата на жилището.

Към момента причините за смъртта на 79-годишната Виолета Донева от полицията не се съобщават. Тя е бивша съпруга на режисьора Людмил Стайков.

По тялото са открити много прободни рани, има данни и че е душена. По случая са назначени много експертизи, за да се установи точната причина за смъртта, съобщава обаче „24 часа“.
Тя е била намерена мъртва в локва кръв в дома си, а заподозреният е роднина.

Води се досъдебно производство, то е образувано за убийство.

Донева завършва ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1966 г. със специалност актьорско майсторство и Телевизионна журналистика – СУ „Климент Охридски“ – факултет по журналистика. Работи във Военния театър (1967 – 1993), общински театър „Възраждане“ (1994– 2006) и Театър 199. Директор на театър „Възраждане“ (2008 – 2010).

Член е на Съюза на българските филмови дейци от 1973 г. През 80-те и 90-те години Донева участва в дублажите на филми и сериали за Канал 1 и Мулти Видео Център. Води ежеседмична рубрика във вестник „Стандарт“. Превежда „Жената от морето“ Хенрик Ибсен, „Любовни писма“ на Албърт Гърни, „Някой зад вратата“ на Едвард Радзински.
Тя бе обявена за „заслужил артист“ през 1974 г. и бе носителка на орден „Кирил и Методий“ II степен. Снима се в постановки в телевизионния театър до средата на 80-те години на миналия век. След това са занимава с дублаж на филми и преводи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви