24 души с влезли присъди са обявени за общо национално издирване, показва справка на BurgasNews в МВР. Повечето се укриват от правосъдната система от 2018 година.
Най-възрастният от тях е Валери Владов – 68-годишен. Най-младият укриващ се престъпник е Евстати Цеков, който е роден 1996 година и е на 26 години.
В официалната статистика на МВР се води, че има един избягал от затвор, който се издирва и това е Радослав Колев, роден 1990 година, на 33 години.

Евстати Цеков

Районното полицейско управление в Лом е обявило за издирване Евстати Радославов Цеков, който е жител на същия град още през 2017г..

Мъжът е издирван, защото е осъден и има влязла в сила присъда “лишаване от свобода”. Тя му е наложела по дело от 2016 г.

Валери Владов е получил 4-годишна присъда за участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества. Присъдата е също от 2018г.

Валери Владов

Той е бил част от групировката на Иван Йосифов, син на Йосиф Йосифов – Костинбродския, който беше осъден от Специализираният наказателен съд на 8 години затвор при строг режим като ръководител на престъпна група и за приготовления за убийства. Групата, ръководена от Иван Йосифов, бе разбита на 27 юни 2018 година при операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София и областта.

Синът на Йоско Костинбродския и Петко Стоянов познавали всеки от привлечените участници, както и опита им в разпространението на наркотици. Нарекли престъпното сдружение „Фирмата“, а като негова крайна цел определили завладяването на наркопазара в София.

Непосредствено след Йосифов и другият осъден в това дело Петко Стоянов в йерархията стоял Стефан Гевгелийски, макар участието му да се изчерпвало само с указания и поръчки, тъй кото изтърпявал присъда в Софийския затвор. През май 2018 г. Гевгелийски възложил на Йосифов и Стоянов задачата да организират убийствата на двама прокурори от специализираните прокуратури и двама разследващи полицаи.

Смел, хладнокръвен, жесток садист – така бива описан избягалият след само две години престой в затвора Радослав Колев, който трябваше да лежи 26 години зад решетките.

Радослав Колев

Припомняме, че в началото на април 2018г. Колев избяга от Софийския затвор заедно с Владимир Пелов, който беше застрелян по-късно в Ботевград.

През 2014 година Колев убива служителя на НАП Румен Шопов, като го пребива с чук и му прерязва гърлото с нож. Колев опитва да убие и съквартиранта на Шопов – Тихомир Каменов.

Убиецът го примамва под предлог, че е служител на МВР и го напада с чук. Възможно е Колев да е напуснал страната.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви