От парламентарната група на ГЕРБ са внесли предложение за забързване процедурата по въвеждане на еврото. Това предложение предизвика гнева на патриотите от „Възраждане“.

Парламентарната група на доктор Костадин Костадинов е направила внезапно групово посещение на БНБ, за да се срещне с директора й Димитър Радев.

На срещата представителите на Възраждане са поискали незабавно БНБ да публикува план за ползите и рисковете от въвеждане на еврото.

„По време на изборите нямаха такъв план. Имаха някаква стратегия, която пропагандираха усилено, чрез „свои  медии“. Сега говорят за такъв план, а той не съществува. Ако го има искаме незабавното му публикуване за да се запознае обществеността с ползите и рисковете от въвеждане на чуждата валута“, заяви Костадинов пред наш репортер.

Лидерът на Възраждане обяви, че от „Възраждане“  са започнали „междупартийни совалки“ за иницииране на Референдум“ сред българите, за да кажат те – искат ли еврото или да се запази левът..

„Считаме, че това е най-правилното решение и ще държим на него. Референдум е наложителен, не, задължителен! Българският суверен трябва да каже тежката си дума, защото последствията ще носи той“, обясни Костадинов.

От „Възраждане“ са поканили „бащата на валутния борд“ Стив Ханке да направи анализ за рисковете, които крие въвеждането на еврото у нас. Световно известният икономист се е съгласил, при условие, че бъде поканен официално от българското правителство. Ханке е обещал да направи анализът напълно безплатно.

„Ще настояваме това да се случи, защото е в национален интерес. Който не желае и пречи на това решение, е или некомпетентен или не работи за интереса на хората и обществото в България“, заключи Костадинов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви