Отборът на силоваците

Поредното благотворително състезание на бургаските силови многобойци от школата на Юрий Божанов – Божанката събра погледите на жителите в село Маринка.

Състезателите на Божанката демонстрираха изключителна физическа форма, финансова щедрост и воля на духа.

Целта на събитието е събиране на средства за местната детска градина, която се нуждае от ремонт и поддръжка.

Това не е първата благотворителност на бургаските Терминатори.

От началото на годината Юрий Божанов, неговият мениджър Александър Атанасов и тимът им се раздаваха из цялата страна, като помогнаха на няколко човека в изключително тежко състояние да съберат пари за лечение.

Само в село Маринка тимът на Божанов успя да събере 2000 лева.

Едновременно с това екипът на Юрий Божанов популяризира този слабо познат в България спорт. Многобойците  демонстрират предела на човешките възможности и силата на човешкия дух.

Малчуганите от местната детска градина поздравиха  с музикален рецитал  здравите „батковци“ и тяхната благородна самоинициатива в знак на благодарност.

Децата на Маринка

Лично кметът на селото Любомир Узунов, като един от главните „съмишленици“ за осъществяването на идеята, връчи наградите на победителите.

За всички участвали състезатели имаше поощрителни награди.

За малките бяха осигурени лакомства от местна фабрика за захарни изделия.

Бургаските силоваци набират все по-голяма популярност, а идеята им да създадат свое течение в силовия многобой  е на път да се осъществи.

На всяко тяхно състезание присъстват гости – състезатели от други градове, а редиците на желаещите да тренират атрактивния спорт се запълват бързо с млади попълнения.

Най-младият участник е само на 15 години – Анастас Стойков от квартал Банево.

На поредното благотворително състезание Юрий Божанов постави нов държавен рекорд, който не може да се признае официално, поради липса на рефер от официалната държавна федерация на силовите атлети.

Наградите

Бургаският Хълк, както наричат Божанката в морския град, измина разстоянието от 25 метра с по 180 килограма тежести във всяка една ръка. Или общо 360 килограма товар.

Преди месец в град Троян, бургазлията постави нов държавен рекорд в силовия многобой, като измина сто метра с огромен 100-килограмов гладък камък на ръце.

„Бургас ще бъде фактор в силовия многобой и аз ще създам наша си, собствена школа. В нея ще тренират млади, мотивирани, можещи състезатели, които ще представят града ни на национално и световно ниво.

Бавен е процесът, но ще го осъществим. Показали сме, че можем и имаме амбиции. Същевременно ще помагаме на нуждаещите се. Така ще възпитаваме и бъдещите ни спортисти. Спортът за един по-добър свят с един нов вид спортсменско мислене. Това е моята, нашата идея и няма да се спра пред нищо, докато не я осъществя“, разказва Юрий Божанов пред журналист от BurgasNews.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви