Ехнатон е извънземен хибрид?
Ехнатон е извънземен хибрид?

Ново генетично проучване показва, че е твърде вероятно род египетски фараони да са били подложени на умишлена генетична манипулация. Тя вероятно е осъществена от технологично напреднала цивилизация. Някои биха нарекли това категорично доказателство, че строителите на пирамидите са имали силна връзка със същества, дошли от Космоса. И за това откритие принос има „старият ни познайник” Ехнатон.

Стюарт Флейшмен, професор по сравнителна геномика в Швейцарския университет в Кайро, и неговият екип наскоро публикуваха резултатите от 7-годишното си проучване, което картографира геномите на 9 древни египетски фараона. Ако се окажат верни, техните открития могат потенциално да променят световните книги по история.

Учените подлагат пробите от древната ДНК на процес, наречен полимерна верижна реакция (PCR). В областта на молекулярната биология тази техника често се използва за възпроизвеждане и амплифициране на копие на парче ДНК, което дава на изследователите ясна картина за генетичния отпечатък на някого.

Осем от деветте проби дават интересни, но типични резултати.

Деветата проба принадлежи на Ехнатон, загадъчният фараон от 14 век пр. н. е. и баща на Тутанкамон.

Източникът на ДНК пробата е малък фрагмент от изсушена мозъчна тъкан. Тестът се повтаря, като се използва костна тъкан, но се получават същите резултати.

Тази повишена активност в генома на Ехнатон предполагала, че той е имал по-висок черепен капацитет, поради това е имало необходимост той да се помещава в по-голяма мозъчна кора.

Но каква мутация би накарала човешкия мозък да расте? Все още не е открита такава техника, въпреки години изследвания и пробиви в генетиката. Могат ли тези 3300-годишни доказателства да посочат древна генетична манипулация? Дали е дело на напреднали извънземни същества? Може ли митологията на древен Египет да е нещо повече от колекция от алегорични приказки?

Проф. Флейшмен обяснява:
„Теломеразата (генетичен ензим) се изразходва само при два процеса: екстремно стареене и екстремна мутация. Генетични и археологически данни предполагат, че Аменхотеп IV (Ехнатон) е живял до около 45-годишна възраст. Това не е достатъчно, за да се консумира цялата хромозомна теломераза, оставяйки след себе си едно неудобно, но възможно обяснение.

Тази хипотеза се подкрепя и от факта, че анализът с електронен микроскоп разкрива признаци на нуклеотидна цикатрикс, което е издайнически знак за излекуването на ДНК спиралата след излагане на силни мутагени.“

Това предполага ли, че Ехнатон, един от най-загадъчните фараони в древен Египет, по време на живота си е бил подложен на генетична модификация?

Това твърдение също подкрепя теорията, че древни извънземни някога са посещавали цивилизацията, живяла по бреговете на Нил.

Пред пресата Флайшмен казва:
„Това е меко казано вълнуващо откритие. Моят екип и аз представихме документите за партньорска проверка, направихме и преработихме тестовете достатъчно пъти, за да сме сигурни, че са точни.

Не знам пълното значение на нашите констатации, но със сигурност вярвам, че те трябва поне да насочат научната общност в посока, която би била незабавно отхвърлена само преди няколко десетилетия.“

Ако това изследване е вярно, то може да предизвика безпрецедентна промяна на парадигмата. Ако извънземните са участвали активно в живота на най-могъщите индивиди преди хиляди години, означава ли това, че ще се върнат? Може би изобщо никога не са си тръгнали.

Но най-важният аспект би бил съществуването на индивиди, преки потомци на царската линия на древен Египет, които все още притежават извънземните гени, имплантирани в геномите на техните предци.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви