Откриха гроб на великан в Крим
Откриха гроб на великан в Крим

По време на археологически проучвания експерти откриха некропол от Византийската империя в Крим, където намериха гробница на великан.

Археологическите разкопки започват наблизо, докато Митридатовите стълби в Керч са подложени на допълнителен ремонт. Това разкрива некропол с площ около 100 квадратни метра. И съдържа гробове на хора, които са посетили светилището на Йоан Кръстител.

Досега са открити 27 гроба, включително няколко гроба на близнаци и деца, бронзови гривни и висулки, и други. В един от гробовете археолозите откриват и плъстени дрехи, които успяват да датират.

От всички находки най-мистериозна и необичайна е гробна кутия с дължина повече от 2,30 метра. Кутията съдържа скелет на гигант, който е бил висок над 2 метра, което е в противоречие с фактите за средните физически характеристики на жителите в миналото.

Изследователите не могат да обяснят как костите на този гигант са били заровени в района, като се има предвид, че средният ръст на населението по онова време е бил 1,60 метра. В опит да определи възрастта на индивида погребан там антропологът от екипа анализира костите, но останките трябва да бъдат изследвани по-подробно, за да се установи откъде идват.

Трудният и разнообразен терен прави изкопните операции трудни и бавни. В миналото боклукът просто е бил изхвърлян на земята. След това, през Средновековието, върху всички стари руини е построен некрополът. Поради това за археолозите е предизвикателство да определят конкретния произход на всичко, което откриват там.

Към момента специалистите преговарят с Керченско-Феодосийската епархия, за да могат да извлекат откритите кости и да ги проучат по-задълбочено. Произходът на мистериозния скелет и причината за големия му ръст все още се разследват от експерти.

Въпреки факта, че традиционната археология се стреми да запази подобни артефакти скрити, гигантите са присъствали в много древни общества и находки, като тази в Крим, доказват, че те са съществували.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви