В Созопол текат текущи ремонти и поддръжка на тротоари и бордюри, както и изграждане на нови тротоари в зони, с необходимост от такива. Към момента зоните, в които се провеждат ремонти дейности са в района на училището, път Созопол-Златна рибка и ул. Републиканска.

Ще бъдат пренаредени и подменени тротоарни плочи, бордюри и естествени каменни настилки на обща стойност 300 000 лв.

След като бяха обновени голяма част от детските съоръжения на детска площада Кита, Община Созопол стартира ремонт на настилката и градската мебел.

Демонтирани ще бъдат старите и амортизирани пейки, а на тяхно място ще бъдат поставени нови. Подменена ще бъде и тройната люлка, чиито седалки и страници са компрометирани.

rhdr

Основен ремонт е предвиден и на настилката, като старите плочи ще бъдат отстранени и ще бъде положена нова настилка и бордюри.

За забавление на децата в няколко асфалтови зони ще бъдат разчертани игри и спортни предизвикателства.

flashsgl

„Това е приоритет в политиката ни, да има повече обновени открити пространства, за да има приятни места за отмора, в които децата да играят на спокойствие“, коментира кметът Тихомир Янакиев.

Предвижда се проектът да приключи в рамките на 2 месеца, а реновираната площадка да бъде своеобразен коледен подарък на малчуганите и техните родители.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви