Последните дни излезлите на разходка по централните улици на Бургас могат да чуят нежна източна музика, която може да им се струва странно позната.

Причината е, че Такаши – японецът, който иска да обиколи света на колело, свирейки на традиционния за родния му остров Окинава инструмент – саншин, отново е в града ни.

Последно той бе тук през 2020 година, като именно Бургас е последната му дестинация.

Тогава, заради пандемията от ковид, той е принуден да спре приключението си и да се завърне в родната Япония.

След последното ми идване в Бургас през 2020 година се отправих към Варна. Планът ми беше да тръгна към Румъния, но заради пандемията границата беше затворена. Същото беше положението на тази със Сърбия. Затова и нямах избор – върнах се в Япония. Останах у дома за година и половина, но знаех, че пътуването ми трябва да продължи от там, където бе спряло,“ споделя Такаши.

Любопитно е, че през 2020 година, когато е във Варна, 42-годишният мъж се среща с японско момиче, което живееше там. Именно при нея той държи колелото си близо 2 години.

Целта му е непременена – да обиколи всички континенти и се надява да посети между 80 и 100 страни. През април ще лети и за Бразилия, от където планира обиколка из Южна Америка

Относно впечатлението му за хората тук, преди и след пандемията, Такаши споделя:

Забелязах че цените са скочили доста заради инфлацията, но хората са толкова мили и щедри, колкото бяха и преди това. Забелязах, че повечето европейци са много добри, но това важи двойно за славянските страни. Тук и в Сърбия са наистина едни от най-милите хора, които съм срещал. Вече имам повече наблюдение върху българите и разликите им с японците. Със сигурност тук като характер сте по-директни и си казвате истинските чувства. В Япония се стремим повече да държим емоциите си за нас„.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви