Есен
Времето

Ще имаме една златна есен, а след Димитровден можем да очакваме циганското лято. Това заяви в ефира на Бтв климатологът проф. Георги Рачев.

По думите му във времето няма нищо неестествено. „Уикендът ще бъде перфектен, а морската вода ще е около 22 градуса. По морето ще има ветрец. Който може – нека да е навън и да му се наслаждава“, призова той.

Той е категоричен, че ще има по 7-8 часа слънце.

Тази седмица ще има малко повече мъгли, но те няма да са много интензивни, обясни климатологът и добави, че трябва да се внимава.

Той подчерта, че вероятно няма да е толкова тежка зимата по отношение на отоплението. “Аз не мисля, че в България разхищаваме енергия. Една част от хората живеят дори под температурата, която е необходима”, смята Рачев.

“Днес температурите в София ще надхвърлят 20 градуса. Сутрините е малко хладно около 4-5 градуса, но това е нормално за сезона. Слънчевото време се дължи на огромния антициклон”, допълни Рачев.

Той обясни, че слънчевото и топло време не е необичайно за този сезон, през годините е имало дори температури до 35 градуса.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви