Златото е по-добра инвестиция

Много хора гледат на златото като на сигурна инвестиция, особено по време на икономически сътресения. Златните кюлчета са солидна инвестиция, която може да се предава от поколение на поколение, а стойността им обикновено се увеличава с течение на времето. Апартаментът, от друга страна, е по-спекулативна инвестиция. Стойността на апартамента може да се повиши или понижи в зависимост от пазара.

Няколко убедителни причини за вложение в инвестиционно злато

Златото е популярна инвестиция от векове и за това има основателна причина. Златото е рядко срещано, трайно и с дълга история е било приемано като световна валута. Златото също така е добър хедж срещу инфлацията и сигурно убежище по време на икономически сътресения.

Има обаче няколко причини, поради които може да искате да инвестирате в златни кюлчета вместо в апартамент.

  1. Златото е осезаем актив.

Апартаментът е чудесна инвестиция, но не е нещо, което можете да държите в ръката си. Златните кюлчета, от друга страна, са физически актив, който можете да докоснете и да почувствате. Това може да бъде голяма утеха в несигурни времена.

  1. Златото е преносимо.

Един апартамент е чудесна инвестиция, но не е преносим. Ако се наложи да се преместите, продажбата на апартамент може да бъде трудна и скъпа. От друга страна, златните кюлчета от Limar са лесни за транспортиране. Можете да го вземете със себе си, където и да отидете.

  1. Златото е частно.

Апартаментът е чудесна инвестиция, но не e частен. Ако живеете в апартамент, съседите ви могат да виждат какво правите и да чуват какво говорите. От друга страна, златните кюлчета са частен актив. Никой освен вас не знае какво правите със златото си.

  1. Златото е ликвидно.

Апартаментът е чудесна инвестиция, но не е много ликвиден. Продажбата на апартамент може да отнеме месеци или дори години. От друга страна, златните кюлчета са много ликвидни. Можете да купувате и продавате златни кюлчета лесно и бързо.

  1. Златото е средство за предпазване от инфлация.

Един апартамент е чудесна инвестиция, но не е добър хедж срещу инфлацията. Когато инфлацията се повиши, стойността на апартамента ви се понижава. От друга страна, златните кюлчета са добър вариант срещу инфлацията. Когато инфлацията се повишава, стойността на златните кюлчета се увеличава.

  1. Златото е сигурно убежище по време на икономически сътресения.

Апартаментът е чудесна инвестиция, но не е сигурно убежище по време на икономически сътресения. Ако икономиката се срине, стойността на апартамента ви ще се срине заедно с нея. От друга страна, златните кюлчета са сигурно убежище по време на икономически сътресения. Когато икономиката се срине, стойността на златните кюлчета обикновено се повишава.

  1. Златото е добра инвестиция в дългосрочен план.

Един апартамент е чудесна инвестиция, но не е добра инвестиция в дългосрочен план. Един апартамент е амортизиращ се актив. От друга страна, златните кюлчета са добра инвестиция в дългосрочен план. Златните кюлчета са били средство за съхранение на стойността в продължение на векове.

  1. Златото е вариант срещу поевтиняващия долар.

Апартаментът е добра инвестиция, но не е добър хедж срещу поевтиняващ долар. Когато доларът се понижи, стойността на апартамента ви намалява заедно с него. Златните кюлчета, от друга страна, се борят с поевтиняващия долар. Когато доларът се понижава, стойността на златните кюлчета обикновено се повишава.

Апартаментът е чудесна инвестиция, но не е добра инвестиция за дълъг период от време. Един апартамент е амортизиращ се актив. От друга страна, златните кюлчета са добра инвестиция в дългосрочен план. Златните кюлчета са били средство за съхранение на стойността в продължение на векове и това продължава и до днес.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви