Димитър Найденов
Димитър Найденов

Димитър Найденов влиза в парламента от 2-ри МИР Бургас. Вторият в листата на „Демократична България“ става част от формацията на 48-то НС, след като водачът тук Ивайло Мирчев взе мандат и в Разград. Решението е на националния съвет на партията. В ефира на БНР -Бургас Найденов коментира:

„Ние играем отборна игра. Това се планира предварително. Не е изненада, по-скоро е стратегически избор.“

Найденов получи 1 324 лични преференции. Това е над 18% от гласувалите за „Демократична България“ или всеки пети, подкрепил партията в Бургаска област.

За пореден път не се очертава стабилно мнозинство, добави още Найденов относно поканата за преговори на ГЕРБ:

„Българският народ отново реши да бъде представен от шарен парламент. Има червени линии, които ние не можем да пресичаме – корупцията, съдебната реформа, оставка на Гешев. Без тези неща, ние не вярваме, че България ще мине напред в позитивен план. Правителство, на базата на преговорите и рулетката с мандатите, това печели време за работа на парламента. Имаме 25 готови законопроекта, които ще внесем още първия ден. Трябва да се гласува бюджет, за да се заложат основните мерки за подпомагане на домакинствата. “

Таван на сметките за ток и газ, за да посрещнат българите спокойно зимата в условията на висока инфлация, е сред приоритетите, посочени от бургаския депутат.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви