На днешния 5 октомври – международен ден на учителя, СУ „Св. св. Кирил и Методий“- Созопол организира ден на отворените врати.

Бивши и настоящи учители отбелязаха празника заедно като бяха част от учебния процес.

Редом с учениците пръв прекрачи входа един от дългогодишните директори на училището г-н Валентин Андонов, който бе и първият директор в новооткрита навремето сграда, в която и към момента се помещава созополското училище.

Преподаването си припомниха още учителят по математика, физика и френски език Стефан Желев, учителят по руски език Нина Пазвантова, началният учител Светла Николова, учителят по математика Димитрина Видева, както и бившият директор Касандра Калата.

По един учебен час с учениците от втори клас и децата от предучилищната група проведоха съответно педагозите Мариела Зингинова – ръководител ДДО при Община Созопол и секретарят на МКБППМН Яна Сотирова.

Да поздрави настоящи и бивши учители за днешния празник училището посети и заместник-кметът на Община Созопол г-н Тодор Дамянов.

Той приветства инициативата на г-жа Димитрина Щерионова, поднесе поздравителен адрес от кмета Тихомир Янакиев и отправи пожелания към всички за здраве и признателност от ученици и родители.

След като учителите, отдали не малка част от своя живот на созополското школо, се запознаха с настоящите ученици, обмениха мнения и добри практики от годините, през които са преподавали активно.

Част от днешния празник бе и Никола Бобчев, който от години се занимава с екология и изследването на вредите от пластмасата по българското Черноморие. Той запозна децата с работата си и ги запали по зелената идея.

Заедно с любопитните и любознателни ученици наблюдаваха пластмасови отпадъци под микроскоп и споделиха своите виждания за това как да предпазим любимото Черно море от замърсявания.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви