Златният Орфей

За любителите на вечните песни, вълнували меломаните преди десетилетия и продължаващи да звучат актуално и днес, е създаден новият проект на Държавна опера – Бургас – „Златните песни от „Златният Орфей“, който е фестивал емблема на световно ниво, на чиято сцена в курортен комплекс „Слънчев бряг“ своето достойно място в съкровищницата на съвременната  българска музика са заслужили незабравими песенни заглавия, част от които ще прозвучат и на 7‐и октомври от 19 часа в залата на Бургаската опера.

Обичани от представителите на всички поколения песни ще бъдат изпълнени от безспорните любимци на публиката Орлин Горанов и Маргарита Хранова, които ще бъдат солисти на оркестъра на Държавна опера – Бургас.

Вълнуващият концерт-спектакъл ще бъде под палката на маестро Левон Манукян, който е автор и на оркестрациите на известните песни. Идеята, оригиналният  сценарий и мултимедията, която е като добавъчен визуално-емоционален елемент към концерта, са дело на Юлия Манукян.

По време на летния сезон на Държавна опера – Бургас бе премиерата на друг успешен проект на тандема Левон и Юлия Манукян – „Мориконе – киното в ноти“, който бе представен с голям успех в рамките на Бургаските музикални празници „Емил Чакъров“ и в турне в редица български градове.

Друг техен проект, радващ се на дълъг сценичен живот по родните сцени, в който прекрасните изпълнители Орлин Горанов и Маргарита Хранова пеят известни песни от български филми, е „Обичам българската музика“.

Очаква се новият музикално-театрален проект, както го определя самият маестро Левон Манукян, да се превърне отново в хит, който ще намери своето достойно място на българската сцена.

Добрите традиции, приемствеността в изкуството, подплатени с професионализъм и уважение към еталоните от миналото, са гаранция за топъл емоционален прием от страна на публиката.

Ето и някои от песните, които ще прозвучат на 7-и октомври в залата на Операта: „Заклинание“, „Делфините“, „Песен моя, обич моя“, „Повей, ветре“, „Надежда“, „Джулия“, „Се ла ви“, „Нека да е лято“, „Закъснели срещи“, „Една българска роза“,  „Хора и улици“, „Бяла тишина“ и др.

Подарете си една незабравима емоционална вечер под знака на качественото родно изкуство, изпълнено от култови певци, с чудесен диригент и оркестранти!

Билети за концерта “Златните песни от „Златният Орфей“ можете да закупите на касата на Операта,  каса „Часовника“ /пред хотел „България“/, както и в мрежите на Eventim – https://www.eventim.bg/bg/bileti/drzhavna-opera-burgas-zala-opera-burgas-1306589/performance.html

и Grabohttps://grabo.bg/burgas/orlin-goranov-07sm7dw.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви