Гимнастички 50 плюс

В португалския град Фуншал, на остров Мадейра, бе открит осмият „GOLDEN AGE GUM FESTIVAL“, който е провежда от 2-ри до 7-ми октомври.

България е представена от две формации, като едната участва с финансовата помощ на Община Бургас. Съдействието е във връзка с предстоящото домакинство на нашия град на Фестивала по гимнастика „Златна възраст“ за хора над 50 години. Събитието ще се проведе през септември 2024 г.

Най-възрастния участник от България на тазгодишния фестивал в Португалия е на 81 г. от град Мездра, а общо двете формации наброяват делегация от 24 души.

Основен принос за спечелването на това домакинство от БФХГ и община Бургас има председателят на Комисията по масов спорт при БФХГ г-жа Мариета Дукова, съобщиха от родната федерация.

„По своята същност „GOLDEN AGE GUM FESTIVAL“ е едно от най-атрактивните състезания в направлението „Гимнастика за всички“ и е доказателство, че в този красив спорт няма възраст.

През 2024 г. в Бургас се очакват повече от 3000 спортисти, които ще покажат своите композиции, ще прекарат незабравими дни в България, ще създадат нови приятелства и ще покажат колко е важно да се спортува във всяка възраст“.

„Golden Age Gym Festival“ се провежда под егидата на EG (Европейска гимнастика). Това е международен фестивал по гимнастика за хора над 50- годишна възраст.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви