Андрей

Младата надежда на социалистите в Созопол-Андрей Николов, който е общински съветник и син на бивш успешен кмет на града -Златко Николов, събра разбиващ личен вот. Той получи 886 гласа

Това е втори по брой резултат от преференции в листата на БСП в Бургаска област. Повече личен вот е събрал само третият в листата -Тодор Байчев – 1441. Водачът Петър Кънев има 642 преференциални вота.

За Андрей Николов, който е събрал над 7% от персонално гласуващите за него, това е голяма победа, тъй като той провеждаше предизборна кампания само в община Созопол. За БСП във Втори МИР Бургас са гласували 11 685 души. 7% са 818 гласа.

Само в община Созопол Андрей Николов е събрал 767 гласа лично за него.

За разлика от него, първите петима в листата на БСП работиха през последния месец в цялата област.

Само 7% са нужни, за да се разбърка спуснатата от партийната централа листа в район, в който партията вкарва повече от един депутат. В Бургас обаче БСП вероятно ще има само един депутат.

Въпреки това БСП в Созопол отново показа, че хората там харесват управлението на кмета Тихомир Янакиев, с когото асоциират партията. С негова подкрепа и добрия екип по време на кампанията беше постигнат този висок резултат.

Кандидатът на ГЕРБ за общината -Илиян Стефанов е с 874 преференции. В община Созопол лично за него са гласували 338 души.

Резултатът на партията в Бургаски регион е 34 833 гласа. За пренареждане на листата са нужни 2 438 гласа. Това означава, че преференциалния вот на Стефанов не е от значение. Освен това четирима кандидат-депутати имат значително по-висок преференциален вот от него. ГЕРБ-СДС вероятно ще имат 4 депутати.

Созопол беше една от общините с най-голяма активност на тези избори – 42,38%.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви