„Предлагам на останалите политически лидери на партии да се дръпнем назад“, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Не искам да бъда министър, депутат или премиер“, каза още Борисов.

Бившият премиер очерта двете най-важни теми пред страната – войната в Украйна и инфлацията. Той предложи да се проведат преговори между партиите, които да се модерират от признати експерти във всяка сфера.

„За войната, нека дойдат Плевнелиев, Соломон Паси. Нека и те предложат хора. И те да проведат кръга от преговори между партиите“, каза Борисов като пример.

Той допълни, че ГЕРБ биха подкрепили финансовата политика на „Продължаваме промяната“. „Ние ще подкрепим социалната сфера. И аз обичам пенсионери. Няма да се строи, няма да се правят капиталови ремонти“, каза Борисов.

Същият пример даде и със съдебната реформа на „Демократична България.

„Нека кажат тяхното предложение за съдебна реформа, ние ще го подкрепим. Но не да казват ние сме за Бойко Рашков срещу Иван Гешев – реформа с имена не е реформа“, каза Борисов.

„Да се опитаме да успокоим ситуацията така. Нека експертите след това да кажат кои министри могат да изпълняват тази работа. Някои хора го наричат правителство на национално съгласие, друго експертно“, каза Борисов.

Той допълни, че този начин на управление е труден.

„Предлагам всички да помислят и да си представят как ще изглеждат нещата след 2-3 месеца. Аз съм готов на всякакви компромиси и отстъпки в името на народа. Оставям другите да преценят кое обичат повече. Себе си ли, Путин ли или българския народ“, каза още Борисов. „Вариант, в който ГЕРБ да управлява с ДПС, Янев и „Възраждане“, не виждам“, категоричен е той.

Борисов не отговори категорично дали от ГЕРБ ще върнат мандата на Румен Радев неизпълнен. „Каквото и да кажа, което да предопределя нещо, ще има декларации, че това не може да стане. Затова ние предлагаме обратния подход“, каза той.

„И министрите, и премиерът ще се решат след като минат тези преговори“, допълни лидерът на ГЕРБ и се пошегува, че следващият премиер трябва да бъде „висок, строен, красив, умен и сговорчив“.

Борисов отрече партията да давала пари за купуване на гласове.

btv.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви