Улица "Родопи"

Община Созопол е проведела обществена поръчка и е избран изпълнител за асфалтиране, преасфалтиране, асфалтови кърпежи основен и локален ремонт, както и дейности по превантивното поддържане на общински и местни пътища (пътни участъци) и на техните съоръжения и принадлежности на територията на Община Созопол.

В поръчката влизат уличната мрежа на гр. Созопол, гр. Черноморец , Атия селата Зидарово и Габър, както и други, където има нужда.

Ремонтите в Созопол и Черноморец започват след понеделник, тъй като трябваше да се изчака края на туристическия сезон.

В Зидарово, Атия и Габър вече започнаха. Освен централния площад в Зидарово, ще бъдат ремонтирани пътят на входа на село Габър, както и компрометираният участък на улицата до блокове № 4, 5 и 6 в село Атия.

Така изглеждаше площадът в с. Зидарово след наводненията

Така изглежда сега

Така изглеждаше пътят в село Атия

Сега изглежда така

В с. Атия , с. Зидарово и с. Габър средствата се осигуряват от субсидия от държавния бюджет и са ремонтите са на обща стойност 150 000 лв.

В Черноморец ще бъдат ремонтирани части от ул. „Ал. Пушкин” и ул. „Г. Кондолов“, цялата ул. „Родопи” и всички проблемни участъци по ул. „Славейков“. Общо за ремонтите в Черноморец и Созопол е склучен договор за 150 000 лв.

Ето как изглеждат улиците в момента:

Ул. „Ал. Пушкин“

Ул. „Г. Кондолов“

Ул. „Родопи“

Ул. „Славейков“


Предвиден е ремонт на асфалтова настилка на мрежовидни пукнатини и единични дупки, с включено изрязване и разкъртване /или фрезоване/ на асфалтова настилка, трамбоване, битумен разлив. Съгласно договорите ще бъде доставен и положен плътен асфалтобетон, ще бъдат направени локални ремонти на места със слаба основа, а фугите и пукнатините ще бъдат запълнени.

Третата поръчка е за текущ ремонт на общински пътища и е на стойност 300 000 лв с ДДС.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви