Убитият полицай

По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 44-годишният Ахмед Айвазов, от Стралджа. Той е обвинен за това, че при управление на лек автомобил е нарушил правилата за движение, след което е допуснал пътнотранспортно произшествие с полицейски служител, изпълняващ служебните си задължения.

По този начин Айвазов по непредпазливост е причинил смъртта на полицейския служител. Обвиняемият е управлявал превозното средство в пияно състояние. Престъпното деяние е осъществено на 26.09.2022 г. на пътен участък между гр. Стралджа и село Маленово, обл. Ямбол.

По време на разследването е установено, че загиналият полицейски служител е бил част от патрул, извършващ проверка на незаконно пребиваващ в страната чужд гражданин. Управляваният от обвиняемия автомобил го е блъснал по време на проверката.

Определението на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

Инцидентът е станал малко след 21.00ч. на 27 септември на пътя Маленово-Стралджа. В РУ-Стралджа е получен сигнал за бежанец. Полицейски патрул отишъл на място и открил сирийския бежанец. Докато тече проверка на документите му, кола блъснала и убила 31-годишния Генади Троев. На място веднага е пристигала линейка, но няколко минути след това полицаят издъхнал.
44-годишният Ахмед Айвазов, също от Стралджа, се е движел с много висока скорост, а дрегерът след катастрофата отчел над 1 промила алкохол в кръвта.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви