Рибарите се спасили сами и с Божията помощ

За тъжна рибарска история написа в социалните мрежи човек, който можеше да загине заради отказ на колеги да му помогнат. Публикуваме историята без редакторска намеса.

„Колеги , Риболовци! Искам да ви споделя една тъжна случка, която имахме днес! Сутринта влезнахме 4-ма приятели с лодка за риба от пристанището в Черноморец, влезнахме по тъмно , около 6 сутринта! Правихме преход с лодката към Германката, и някъде пред Буруна на Новия град Созопол, се закачихме за Мрежа за паламуд! Опитвайки се да се откачихме от мрежата сме извадили отводнителната тапа на лодката ни!

За минути лодката започна да се пълни с вода, основният мотор угасна! Викахме за помощ от потъващата лодка, комично, имаше лодки около нас, и никой не се притече на помощ, едните се жалваха, че може би сме им скъсали мрежата, помолихме ги да ни изтеглят до плажа отговорът беше: ” Как да си оставя Мрежата”.

Друга лодка ни каза преминавайки ”много сте тежки, няма как да ви изтегля” и отпраши към Аркутино за риба /а можеше да ни ескортира, и ако потънем напълно да ни качи на лодката си/.

Трети пък въобще не се спряха на виковете ни за помощ!

Боже Господи, не можех да повярвам на случващото се, че никой не се отзовава за помощ и му е все тая , че 4-ма човека ще потънат!

Боже господи, къде отиде човечността, отзивчивостта, състраданието, чувството да помогнем!

Добре че имахме малък резервен мотор, и с милостивостта на Господ, и шанса че имахме резервен мотор, успяхме да излезем до брега доста пълни с вода!

Помагайте си колеги, Хора, животът е по важен от една риба, мрежа, или лодка!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви