Окръжен съд – Бургас осъди подсъдимия Мехмед А. на 1 година „Лишаване от свобода“, което наказание отложи за изпитателен срок от 3 години. Съдът наложи на подсъдимия и глоба в размер на 1000 лв.

Окръжен съд – Бургас призна Мехмед А. за виновен в това, че на 01.04.2022 г., в Камено, дал подкуп в размер на 110 лева, на полицейски орган, за да не му състави акт, след като шофирал с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда и неизползване на обезопасителен колан.

Делото бе гледано по диференцираната процедура на Глава 27 от НПК – Съкратено съдебно следствие, по реда на чл. 371, т. 2. Подсъдимият изцяло призна всички факти, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт и изрази съжаление и извинение за стореното пред съда.

Окръжен съд – Бургас се ползва от доказателствата, събрани в досъдебното производство и направените самопризнания на Мехмед А. при постановяването на своята присъда.

Държавното обвинение поиска от съда да наложи на Мехмед А. наказание в размер на 18 месеца „Лишаване от свобода“, което след редукцията от 1/3-та да бъде намалено на 12 месеца „Лишаване от свобода“, отложено за изпитателен срок от 3 години. Прокурорът пледира и за налагането на глоба в размер на 1000 лв.

Защитата изтъкна смегчаващите вината на Мехмед А. обстоятелства, неговото чисто съдебно минало, добрите му характеристични данни, трудовата му ангажираност. Адвокатът пледира за наказание, в размер на близък до минималния, което да бъде отложено за изпитателен срок.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви