Коалиция ГЕРБ-СДС закри своята предизборна кампания в Бургас. Кандидатите за народни представители и някои от знаковите лица на ГЕРБ първо се събраха на пл. „Тройката“.

След това всички се отправиха по ул. „Александровска“ до сцената на Часовника, където започна самото закриване.

Събитието днес показа и смяната на поколенията в ГЕРБ-Бургас, след като много от създателите на партийните структури на партията, сред които Константин Гребенаров, Димитър Бойчев и Стоян Гюзелев, дойдоха да подкрепят по-младите си колеги, които заемат и голямата част от листата за депутати за парламентарните избори.

На място бяха и много от кметовете на ГЕРБ в Бургаска област, които също демонстрираха подкрепата си към съпартийците.

Нашата кампания е насочена към хората. Имаме ясното съзнание, че трябва да предложим работещите решения. Именно с тях ще се справим с кризите, инфлацията, високите цени на горивата, електроенергията, хранителните продукти. Най-важното е да изправим нашата държава. Да нормализираме живота в нея. Да върнем вярата и спокойствието на хората“ , каза областният председател на ПП ГЕРБ и кмет на Поморие Иван Алексиев.

Той сподели, че е много съм щастлив, че от ГЕРБ водят една позитивна кампания. Това ставало въпреки нападките и откровените лъжи, които си сипели по тях.

Нашите прекрасни момичета и момчета не се поддадоха на провокации, а продължиха с усмивка и увереност да се срещат с нашите съграждани и да има предлагат работещите решения. Убеден съм в успеха ни. Убеден съм, защото ние сме ГЕРБ и сме по-силни от хаоса„, заяви още Алексиев.

Кметът на Бургас Димитър Николов отправи една молба към момчетата и момичета в листата на ГЕРБ-СДС – да спрат покачването на цените.

Газ, ток, горива – всички цени са убийствени. България има нужда от стабилно правителство. От силен екип, който да деблокира замразените вече две години европейски средства, от които има нужда местната власт. А Бургас има нужда някой да спре да ни приема като втора категория град. Вече и трохи не ни подхвърлят, защото всичко ни спряха. Не се издържа и аз искам хора, които имат характер и мотивация, да отидат и да ударят по масата“ , сподели кметът.

Николов продължи с това,че тази зима ще е такава на скъпата енергия. Ще има скъп газ, парно, електроенергия и горива.

Но за щастие водачът на листата на ГЕРБ знае как най-добре да се справи с тази криза. Той не само ще направи цените да спрат да растат, но и да намалеят. Това е господин Жечо Станков. Всички е тази листа знаещи и можещи хора. Разчитам на тях и им вярвам. Нека спрем да говорим за проблеми, а да започнем за развитие. Вярвам в доброто за Бургас и съм убеден, че с хората в листата на ГЕРБ-СДС Бургас имат бъдеще“ , каза кметът.

Водачът на листата Жечо Станков заяви от своя страна, че за коалиция ГЕРБ-СДС е важно да са между хората не само в предизборната кампания.

Ние сме наясно с техните проблеми. Вярвам, че след стотиците срещи, ние успяхме да внесем нотка надежда у хората. Ние сме отборът, който знае как да решава проблемите. Г-н Николов, г-н Алексиев, поемаме ясен ангажимент към вас и към всички жителите на Бургаска област, че ще направим така, че зимата да няма тъмни улици, че ще се борим с инфлацията и растящите цени“ , каза той.

Той бе категоричен, че от ГЕРБ-СДС ще продължат с програмата за саниране, където нов акцент ще бъдат към еднофамилните къщи.

Бургаска област заслужава най-доброто. Знаем кой са точните механизми, с които ще се преборим да намалим цените. Готови сме да възстановим програмата за саниране с ясни и справедливи правила. Тя ще продължи безплатно за всички. Не трябва да делим хората на първа и втора категория. Последното редовно правителство изкара от Програмата за възстановяване санирането на еднофамилните къщи. Ние сме готови на 100% да финансираме панели за топла вода и на 80% безвъзмездно за панели за електричество на покривите“ , продължи Станков.

Той е убеден, че от ГЕРБ-СДС ще завършат всички важни проекти за региона и ще започнат новите такива, включително завършването на Северния обход на Бургас, нова входно-изходна артерия на Меден рудник, четирилентови пътища, които да дадат възможност на Царево, Китен, Средец и Малко Търново да са още по-свързани с областния център.

Отборът на ГЕРБ-СДС ще се справи с всяка задача. Горд съм, че съм част от него. Бюлетина 24 – правилният избор“ , каза още водачът на листата.

Вторият в нея Любен Дилов сподели, че Бургас и морето са му дали толкова много, че цял живот да работи за тях, то няма да може да го върне.

Помня времето в този град преди 20 години, когато хората се чудиха зимата ли е свършила или войната. Видях какво се случи последните 15 години и мога да кажа, че Бургас е витрина на това, което трябва да се случи и в България. И тук има спорове и политическо противопоставяне, но единението в този град и област е пример за България. Нека с гласуването за бюлетина 24, за да направим така, че България да прилича повече на Бургас„, завърши Дилов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви