Древни челепи с дупки от куршум
Древни челепи с дупки от куршум

Притежавали ли са древните цивилизации напреднали технологии? Дали тези древни черепи с дупки от куршуми отговарят на този въпрос …? Историята е пълна с непоследователност и напълно липсващи записи за определени периоди. Това поставя под въпрос точността и целостта на знанията ни за миналото.

Много алтернативни археолози разглеждат възможността древният човек да е достигнал технологични нива, равни или дори по-развити от нашите. Умишлено „премахнати“ или разрушителното течение на времето са изтрили почти всички доказателства за подобни твърдения.

През 1921 г., докато работи в цинкова мина в днешна Замбия, швейцарският миньор Том Звиглаар прави невероятно откритие. На дълбочина около 18 метра, Том изкопава древен череп на хоминид, горна челюст и някои други костни фрагменти. Кръстен на мястото, където е открит, Черепът от Броукън Хил е първото доказателство за съществуването на примитивен вид човек, наречен Родезийски човек (Homo rhodesiensis).

Смята се, че черепът е на възраст между 125 000 и 300 000 години и в момента може да бъде видян в Музея за естествена история в Лондон. Но, този череп има нещо повече, отколкото изглежда на пръв поглед.

В лявата му темпорална кост има малка кръгла дупка, която криминалистите смятат, че е причинена от куршум, летящ с висока скорост. А противоположната страна на теменната плоча е раздробена отвътре.

Това предполага, че каквото и да е ударило този древен човек, е влязло през лявата страна на главата му, имайки достатъчно сила, за да разбие костта от противоположната страна. Несъмнено това е бил фатален удар. Но какво го е причинило?

Имало ли е древни стрелци?

Някои конвенционални учени казват, че дупката е причинена от стрела или копие. Но, тези оръжия имат ниска скорост и по-скоро оставят следи върху костта и космените линии. Черепът от Броукън Хил не показва доказателства за нараняване със стрела.

Чистият кръгъл отвор предполага малък и много бърз удар. Както изтъкват криминалисти, „куршумът се вписва в профила“. Всъщност, древният череп показва същите щети като тези на жертви от огнестрелна рана.

Конвенционалната история ни казва, че барутът е изобретен след 9-ти век сл. н. е., а първите огнестрелни оръжия са произведени няколко века по-късно. Това е далеч от датираната възраст на Черепа от Броукън Хил.

Дълбочината, на която е открит, елиминира възможността съвременен череп случайно да попадне в по-стара геоложка формация.

Самият череп принадлежи на хоминид, който далеч предшества модерната епоха. Доказателствата противоречат на конвенционалната археология, а единственото обяснение би навредило на приетите научни парадигми.

Още повече, че този череп не е единствен по рода си … В долината на река Лена в Русия, при археологически разкопки изследователи откриват череп на изчезнал вид животно, наречено аурох. Това диво говедо се появява за първи път преди два милиона години и изчезва преди около четири хиляди години.

Въпреки, че е от още по-стар период от време, черепът на ауроха има същия тип дупка като този, открит в черепа от Замбия. Черепът на животното показва, че костната тъкан около дупката е калцирана, което предполага, че то е оцеляло след прострелването и раната му е заздравяла. В момента черепа на ауроха се намира в Музея на палеонтологията в Москва, Русия.

Има няколко теории, които се опитват да обяснят тези неудобни артефакти. От извънземни до стрелци, пътуващи във времето… Факт е, че и двата черепа показват доказателства за модерна технология, използвана в древни времена (!).

Тези неудобни артефакти повдигат още много въпроси. Човекът ли е първият землянин разработил и развил високи технологии или е имало други преди нас? Кои са те? Извънземни, пътешественици във времето, древна цивилизация …?

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви