Четири котки са отровени в период от няколко часа в бургаския квартал Ветрен на улица Иглика 6.

Три едри домашни любимци и малко котенце са станали жертва на неизвестен/и изверг/и.

Животните са издъхнали в страшни мъки. Една от отровените котки е отнесена в местната ветеринарна клиника, където е подложена на животоспасяващи манипулации.

Специалистите д-р Яни Бойчев и д-р Христо Христов са изказали мнение, че най-вероятно става въпрос за отравяне с антифриз, но е възможна и друг вид отрова.

Три дни преди това е имало отравяне на същия адрес.

Сигналът е подаден от наш колега, журналистът Янчо Николов и съпругата му.

Сезирани са органите на полицията и прокуратурата. На място е бил изпратен екип на Второ РПУ – Бургас, който е извършил оглед на място и е предприел следствени действия по установяване на извършителя.

„Никъде няма закон за ограничаване диаметъра на движение на животните. Явно някои хора, които мразят себе, останалите хора и са пълни с комплекси за малоценност са решили да си го изкарват на невинни същества. Само по себе си – отровителството си е чисто престъпление, което подлежи на строго наказание от закона. Подобни хора, които не зачитат живота на други същества, не уважават живота и на хората около себе си. Щом можеш и си способен да извършиш подобно деяние срещу беззащитно животно, значи си способен да го направиш и с човешко същество. Така разсъждава законът в цивилизованите държави и присъдите там са назидателни за подобни субекти“, заяви пред наш репортер собственичката на животните Веселина Николова.

От полицията са завели производство срещу неизвестен извършител и се надяват в най-скоро време престъпникът или престъпниците да бъдат установени и предадени на съда.

От BurgasNews напомняме, че законът предвижда до 3 години затвор и 5000 лева глоба за убийството на бозайници. Ако престъплението е рецидив, наказанието може да е по-тежко.

За престъплението ще бъдат уведомени фондациите за закрила на животните, а ние ще следим от близо развитието на случая.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви