Клуб Политическа Академия организира събрание-среща с българските граждани относно фундаментални въпроси за гражданското представителство, обществено значимите теми и истинските решенията за изход от дълбоката институционална и политическа криза, в която се намира българската държавност.

Срещата ще се проведе в Бургас на 22.09.2022 г. пред Археологическия музей от 18:00 ч.

Основната тема, която се дискутира на срещата е „Защо българите НЕ гласуват?“. Дискусията провокира с фундаментални за българската общественост и държавност въпроси като например – Представени ли са българските граждани в парламента?, включително дали системните партии в действителност представляват Българския народ.

Представителите на неформалния клуб инициират дебат относно функционирането на Представителна демокрация у нас и повдигат въпроса дали резултатът на настоящата политическа система не е т.нар. „фасадна“ демокрация.

Важна част от разговора с гражданите заема темата за мажоритарната избирателна система. Клуб Политическа Академия разгръща тезата защо е важно да избираме Лидери.

Поставя се темата за свикване на Велико народно събрание и необходимостта от нов Обществен договор, който да възстанови доверието в обществото и да се отрази волята на българските граждани. В срещата се подчертава и необходимостта всички български граждани да участват в изборите за Велико народно събрание, в духа на гражданската инициатива и будността на всеки българин.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви