Фитнес

Ако се опитвате да влезете във форма ще срещнете много и противоречива информация как да го направите. Най-често опитите за бързи резултати не водят до желания ефект.

Вижте кои са основните грешки по пътя към постигане на мечтаното тяло и как да ги избегнете:

  1. Неправилен избор на добавки

Грешките, които може да допуснете са няколко. Първите се отнасят до подбора на самите добавки, техния вид и качество. А вторите до начина на прием и очакваните резултати. За да работят добре добавките, те трябва да бъдат точните за вас, тези от които организмът ви има нужда. Освен това е важно да ги купувате от доказани източници. Всъщност, ако погледнете компания като Anabol.bg, те гарантират, че всяка добавка, която продават, ви помага да постигнете възможно най-добрите резултати.

Също така да не бива да разчитате само на добавките – тренировките и диетата също са много важни за крайния ефект.

  1. Нямате търпение

Нормално е да се искате бързо да влезете във форма, но за съжаление резултатите не идват незабавно. Много често хората премахват вредната храна от менюто си, започват прием на добавки, тръгват на фитнес и са нетърпеливи да видят промените в тялото си, само след няколко дни. А това, разбира се, няма как да стане. Никой не е постигнал атлетично тяло с магическа пръчка за кратко време. Не се сравнявайте с напреднали спортисти защото тяхната физика им е отнела много време, тренировки и упорство, а вие едва започвате. Бъдете търпеливи и последователни и резултатите ще са налице.

  1. Неправилни упражнения

Ако тренирате упорито и се храните здравословно, но въпреки това не виждате резултат, възможно е избора ви на упражнения да не е правилен. Много важен е и начинът, по който ги изпълнявате. За да сте сигурни, че упражненията са подходящи за вас, консултирайте се с фитнес треньор, който ще ви изготви тренировъчна програма, съобразена с вашите особености – ръст, тегло, здравословно състояние, желани цели. В противен случай рискувате не само липса на ефект от упражненията, но дори контузии, преумора и загуба на мотивация.

  1. Следване на неподходящи тенденции

Независимо дали става дума за тренировки или диета, ключът към успеха е да откриете това, което работи за вашето тяло. Разбира се, това най-често става на принципа проба-грешка. Да, може да изпитате известно разочарование, но рано или късно ще откриете подходящия режим за вас. Не залитайте по модерни диети само защото някой познат ви е казал, че има успех с тях. Това може да бъде не само неефективно, но дори опасно. За тази цел отново ви препоръчваме да се консултирате със специалист относно правилния избор на диета, упражнения, добавки.

  1. Йо йо ефект

Получава се когато редувате драстични диети с ядене на корем или консумиране на нездравословна храна. Обикновено, твърде ограниченото меню с прекалено малко калории, почти винаги води до йо йо ефект, тъй като организмът не може да гладува твърде дълго и щом човек започне да се храни по-обилно или дори нормално, килограмите се връщат с пълна сила и дори повече отколкото са били. Лошото е, че освен качените килограми се наблюдава загуба на мускулна тъкан и колаген, а това води до отпускане на тялото и кожата. Щом организма влезе в период на глад, метаболизмът се забавя за да пести наличната енергия. В резултат на това вие може да отслабнете за кратко, но после килограмите се връщат бързо, а обмяната на веществата е забавена. За да избегнете йо йо ефектът, не гладувайте, хранете се нормално, избягвайте вредните храни и опитайте да забързате метаболизмът си чрез физическа активност.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви