Владимир Путин

Владимир Путин направи първото си обръщение към нацията след нахлуването на войските на Русия в Украйна. Той обяви, че ще започне частична военна мобилизация.

„Русия трябва да предприеме необходимите стъпки за защита на суверенитета си“, заяви Путин в обръщението и каза, че е станало ясно, че Западът не иска мир между Русия и Украйна.

„Западът иска да унищожи Русия, ние говорим за защита на територии и Русия“, допълни той. „Целите на военните операции остават същите.“

Обръщението към нацията трябваше да се състои снощи, но бе отменено за сутринта днес. Източници твърдят, че лидерът на Русия е чакал Западът да се събуди.

Путин каза, че ще даде легален статут на „доброволците“, воюващи в Донбас и добави, че е „необходимо да се вземе спешно решение за защита на нашия народ в освободените земи“.

„Затова поисках от Министерството на отбраната да се съгласи на „частична мобилизация“, заяви руският лидер. Той каза, че указът вече е подписан и от днес влиза в сила.

Владимир Путин заяви, че всички граждани, които ще бъдат мобилизирани, ще имат пълен статут на въоръжените сили.

По думите му Западът е изнудвал Русия, но Русия има много оръжия, с които да отговори. „Ще използваме всички ресурси, с които разполагаме, за да защитим нашите хора“, каза той.

„Разчитам на вашата подкрепа“, завърши той речта си.

 

NOVA

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви