Владимир Крумов

Днес от BurgasNews ще ви срещнем с един от кандидатите за народни представители за Бургас от ПП ГЕРБ. От централата на сините възлагат големи надежди на неговата личност, която във времето се е доказала, като политически отговорна, експертна и притежаващи нужните лидерски, и управленски качества.

Владимир Крумов, бивш заместник областен управител на Бургас, финансист и икономист по образование. Специализирал в областта на кризите, бедствията и авариите. Доказал се професионалист, за когото и опонентите казват, че притежава качества бързо да се ориентира в сложни обстановки, да взема адекватни, рационални решения, комуникативно и диалогично отворен.

На какво залагат в предизборната надпревара от щаба на ГЕРБ и какви ще бъдат приоритетите за Бургас и регион следва да разберем от нашия събеседник кандидатът за народен представител Владимир Крумов.

С него разговаря журналистът от BurgasNews Янчо Николов.

Господин Крумов, защо решихте да се кандидатирате за депутат от листата на ГЕРБ? С какво съвпаднаха Вашите възгледи и ценности, с тези, които партия ГЕРБ изповядва?

На първо място ще отговоря, че съм дясно мислещ човек. Идеологията на политическа партия ГЕРБ е точно център дясно. Второ, аз съм в тази партия още от създаването и. Нося нейните идеи и ценности в себе си. Всяка партия е създадена с добри намерения, които да работят в полза на обществото.

От създаването на партията съм видял само положителни неща свързани с нея. Мога да дам оценка за извършеното от нея, нас, през последните десет години от нейното управление. Казвам десет, защото годините са толкова, а не 12 както се опитват някои да ги увеличат. За тези десет години се случиха много добри неща, които обхванаха всички региони на нашата страна.

В частност мога да конкретизирам всички общини в област Бургас. Познавам хората, които са в листат, познавам хората, които са в ГЕРБ. Това са хора амбициозни, милеещи за своя роден край и ще направят всичко, както и аз в това число, София да не забрави останалите области.

Ще отбележа, че бургаски регион просперираше, когато ГЕРБ беше на власт. Сега през последните две години не се е реализирал почти нито един проект на територията на област Бургас. Преди това, когато ГЕРБ управляваше, хората знаеха, че се правеше много – пътища, обходи, зали, паркове, градини, училища, ремонти, физкултурни салони и т.н.

Краят на последния мандат на ГЕРБ успяхме да се преборим на територията на област Бургас да бъдат изградени два нови физкултурни салона. Единият на територията на община Карнобат, другия в Бургас. Спортуващите се радват на един чисто нов изграден физкултурен салон на територията на „Механо техникума“ – Бургас.

Не Ви ли притеснява това, че партия ГЕРБ е една от заклеймените партии на така нареченото „старо статукво“, което новите управляващи обявиха за съсипващо страната? Има ли яростни атаки срещу Вас и партията, която представяте от Вашите опоненти в предизборната надпревара? Реално води ли се компроматна война за която ние не знаем?

ГЕРБ не е политическа партия на това така наречено статукво, което съсипва и е съсипало страната. ГЕРБ е първо относително млада партия, която е създадена 2006 година. Това което се говори за нашата партия е една опорка, която вече година и половина се говори, тиражира навсякъде и хората, жителите на нашата държава разбраха, че това е едно клише, банално при това, което се ползва за манипулиране на народа.

Видяхме всички така наречени протестни партии и партии на промяната, какво сътвориха за две години. Всеки един българин, влизайки в магазин, разхождайки се, оглеждайки се даже ще види, че държавата не е мръднала в посока развитие, а върви към пропаст. За мен това не е редно и нормално. Именно за това се кандидатирах за народен представител. Ще се боря ГЕРБ отново да управлява за да може да започнем да се движим в правилната посока, която ще ни приближи до европейското семейство.

Но дали ще пожелаят други политически сили да се коалират с Вас? Няма ли вероятност ГЕРБ да е първа политическа сила, но това да се окаже без никакво значение, защото никой не желае да работи с Вас? Вече наблюдавахме този сценарий в няколко напразни опита за съставяне на кабинет.

Нека да минат изборите и да видим, как суверенът на държавата ще подреди партиите. Според мен е време да се заровят томахавките и тази омраза, която се насади през последните две години да изчезне. Нека най-накрая всички станем по-добри, диалогични и се обединим в името на България.

С омраза и реваншизъм няма как да се случат нещата. Омразата не води до нищо добро. Тя ражда омраза и така всички се въртят в един омагьосан кръг. А най-много страдат българския народ. Политиката не трябва да е олицетворение на простащината, оплюването, омразната реч.

Но нека видим в крайна сметка, какво казва народът и как ще подреди партиите в нашата държавна, парламентарна република. По който начин ни подреди суверенът, това означава, че той така е решил, а политическите формации трябва да намерят формула и начин да съставят редовно правителство, което да работи за този суверен.

Още повече, че в ситуация на няколко кризи, които ни съпътстват в момента, трябва политическата класа да спре с омразата. Ние от ГЕРБ не водим негативна кампания и даваме пример за това.

Не обиждаме никого от колегите си, няма и да го направим. Най-добрият вариант за нашата страна е след изборите да седнем в София всички политически сили и да се състави правителство, което да изведе държавата от тази тежка ситуация в която се намира днес. Продължим ли по този път на делене, реваншизъм, омраза и недиалогичност. Ще вървим от избори в избори, докато държавата потъне.

Какви приоритети сте си поставил като представител на ГЕРБ от Бургас в едно бъдещо управление? Вие сте бил заместник областен управител. Това предполага, че сте запознат с основните, базисни проблеми на Бургас и регион, които трябва да бъдат решавани. Кои са те и как да бъдат решени? 

Бяхме чудесен екип с областния управител Вълчо Чолаков и колежката Севдалина Турманова, която е председател на Общински съвет -Бургас. Доста проблеми и в доста трудни ситуации сме изпадали по време на нашето управление в Областна администрация. Много от тях решихме, но има и доста, които са за решаване. Мои приоритети са инфраструктурата на училищата в Бургас и по-малките общини.

Когато бях в областна управа обикалях много за да се запозная с тези и други проблеми. Но инфраструктурата на училищата е в доста занемарено състояние и на много места нищо не е изградено. Лично моя цел е изграждането на спортни бази, салони във всички  училища. В много липсват такива.

На някои места децата спортуват в импровизирани салони, които се състоят от две класни стаи събрани в една. После се оплакваме, че децата затлъстяват, разболяват се и страдат от липса на движение. Не можем да ги откъснем от компютри, смарт телефони, таблети и т.н. Тежък момент беше и Ковид пандемията, когато ги затворихме допълнително по домовете. И сега, когато има възможност, а не им предоставяме такава да спортуват, да се движат, да живеят здравословно, да се мотивират и като спортисти.

Нещата са взаимосвързани. Спорт, здраве, мотивация за спортна кариера. Виждаме и на какво ниво е спорта в България – никакво.  Липсва спортна инфраструктура – зали, салони, школи, площадки. Това трябва да е заложено, като един от основните приоритети за които да се борим. Не по-малко важна е програмата със санирането. Знаете, че по време на ГЕРБ стартира програмата. Имаше тогава отново хора, които всяваха омраза и страх свързана с тази програма. Имаше слухове, че някои си щели да вземат апартаментите на хората и други такива нелепици. Сега след като имаме стотици санирани блокове, а на хората са им паднали сметките за отопление, охлаждане – ефектът се вижда. Затова трябва да се борим програмата да продължи. Наш приоритет са поставянето на фотоволтаични панели на малките строителни жилища и сгради. Така хората ще пестят пари от сметките си за електроенергия. Всички тези неща трябва максимално бързо да се сподели на хората, да се запознаят те с тези програми, документите, които да подготвят по тях, как да кандидатстват за да може да се случи всичко това в тяхна полза.

По принцип приоритетите са много, но няма да ми стигне време да ги изброя. Изброявам основните, както казахте. Северния обход на Бургас трябва да се завърши. Виждате лятото какво се случва. Хора, които идват на морето чакат на километрични опашки по 4-5 часа. Това убива желанието за почивка и много предпочитат да хванат на юг, като посетят Гърция, Турция и страда нашето Черноморие.

От ГЕРБ залагахте много на детската болница в Бургас. Тя ще бъде единствена и уникална от този тип в страната. Какво ще се случи с този проект? Приоритет ли е все още за Вашата партия?

За детската болница стоим не на сто, а на хиляда и сто процента зад проекта. Всички ние сме ангажирани и държим на този проект и аз заставам плътно зад него. Каквото зависи от мен, нас ще направим тя да стане факт.

Смятате ли, че кандидатите за народни представители от Бургас са достатъчно добри експерти и най-вече запознати с проблемите на Бургас и област? Не случайно Ви задавам този въпрос. Любен Дилов – син не е бургазлия и няма как да познава проблемите в Бургас и регион. Или греша?

Любен Дилов -син не е бургазлия, но уверявам ви, че е много тясно свързан с Бургас. Той от доста време пребивава в региона, Созопол и е запознат с много проблеми на Бургас и областта. Напълно съм уверен в способностите на колегите и тяхната експертност. Най-важното е, че всички изключително много милеят за родния си край и са готови да направят всичко да се развие нашия регион. Ние сме си го обещали и ще удържим на думите си, както сме го правили винаги.

Господин Крумов, избройте сега няколко аргументирани причини, поради които избирателите трябва да гласуват за Вас и ГЕРБ? Посочете ни реални примери, кое дава предимство на ГЕРБ пред неговите опоненти?

Предимството на ГЕРБ пред нашите опоненти е, че ние не говорим с омраза, не говорим със заучени клишета и поемаме реални, изпълними ангажименти, и персонална отговорност. Ангажиментите, които поемаме пред народа – гоним до край.

Ангажиментът е много по-важен от обещанието, защото нека си спомним една стара българска поговорка – „Обещаването не е като даването“.

Ние от ГЕРБ не правим празни обещания. Ние поемаме ангажименти, които ни ангажират с определен кауза и я гоним до край. Това е нашия принцип, това е моя принцип. Влизайки в голямата политика, говоря за НС, всеки трябва да е наясно с това, че което си говорил на срещите си с избирателите, което си поел, като ангажимент, трябва да го изпълниш. Българинът не е глупав човек.

Българите ще ти дадат своя глас, доверие, но след като не го изпълниш следващия път ще те накажат по най-интелигентния начин. Просто ще те запратят в историческите анали и няма да гласуват за теб.  И ще видите, как българския суверен наказва на тези избори.

Нашите колеги, които дадоха празни надежди и обещания ще си понесат последствията от страна на народа.

Призовавам жителите на Бургас да помислят, направят една равносметка и изберат правилния отбор, който е съставен от експерти, знае и може. Нека изберат този отбор, който знае, може и ще работи за нашия регион. Това несъмнено е отборът на ГЕРБ, но оставаме това да прецени гражданинът, човекът, българинът – суверенът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви