Държавното първенство за килови яхти приключи с впечатляващ успех за ветроходците на ЯК „Черноморец“, чиито шкипери и екипажи завършиха във връхлетялата морска стихия с шампионска титла и с още четири отличия.

Златото стана притежание на ветроходна яхта WASABI, с шкипер Валентин Николов, чийто екипаж е републикански шампион в IRC-II и вицешампиони в ORC-B.

Вицешампионски титли спечелиха яхта NORD, с шкипер Георги Калоянов, в клас ORC-C, и яхта VICTORIA, с шкипер Борислав Николов, в клас IRC-III. С бронза се окичи яхта AKSHAENA, с шкипер Румен Никитов, в клас IRC-III.

От Българска федерация по ветроходство благодариха за бързата и навременна реакция на Христо Гърков, Красимир Карталов, Щилян Чернев, Илиян Тенекеджиев, Красимир Наумов, Радостин Дамянов и Христо Андреев – за спасяването на шкипера на яхта Шимазен – Станислав Попчев, който падна зад борда по време на водната стихия.

Държавното първенство за килови яхти проведе в периода 15-18 септември, в акваторията на Несебърски залив се провежда Държавното първенство за килови яхти.

Организатор на проявата е БФВ. Регатата се провежде в следните класове: клас IRC и ORC.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви