Зукърбърг загуби 70 млрд.
Зукърбърг загуби 70 млрд.

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг изгуби 70 милиарда долара от нетното си състояние. И вече е под №20 в списъка на най-богатите хора на планетата, предаде Business Insider.

38-годишният създател на Facebook започна 2022 година с нетно богатство от 125 милиарда долара. Това сочеше индексът на милиардерите на Bloomberg. Но оттогава състоянието му е намаляло до 55,3 милиарда долара или това е спад от малко над 55%.

Forbes пък определя нетното му състояние на 53,4 милиарда долара.

Meta, която притежава Facebook, Instagram, WhatsApp и Oculus, имаше пробемна година. Това стана след като Зукърбърг обяви, че ще превърне компанията в „метавселена“. И след това разкри мащабно ребрандиране миналия октомври. Facebook продължава да докладва за спад в броя на потребителите, като през последното тримесечие на 2021 г. загуби приблизително един милион активни потребители дневно.

Проблемите на милиардера се задълбочиха и след като изтече информация от проучване, че ползването на Instagram допринася за хранителни разстройства и суицидни мисли при тийнейджърките.

Нетните приходи на Meta също регистрират спад с 36% или повече от 3 милиарда долара през второто тримесечие на 2022 година спрямо същия период на 2021 г.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви