Ярка селекция от автори влиза в 23-то издание на пленера на Дарик радио „Звук и Цвят“. В рамките на седмица 14 съвременни български художници рисуват край в Приморско.

А резултатите от творческата резиденция ще бъдат представени предпремиерно в къщата – музей на Георги Баев в Бургас в Деня на независимостта на България, 22 септември от 17.30 часа.

За 23 път Дарик събра на едно място изявени художници от различни поколения и сфери на изобразителното изкуство.

Александър Вълчев, Васил Колев, Греди Асса, Емануела Ковач, Иво Бистрички, Камен Старчев, Лора Пармакова, Нора Ампова, Павел Целкоски, Петя Денева, Радоил Серафимов, Румен Атанасов, Стефан Божков и Яна Жезвелер са част от престижната селекция в тазгодишното издание на „Звук и Цвят“.

Първи до вълнуващата експозиция ще се докоснат бургазлии. Най-новите творби на авторите ще бъдат изложени в къщата-музей на художника Георги Баев.

Изложбата под заглавие „Колекция с продължение“ се осъществява със съдействието на Национален фонд Култура и Община Бургас.

Дарик радио е единствената българска медия, която не само говори за изкуство, а допринася за неговото създаване, организирайки от 1999г. пленера „Звук и цвят”.

Всяка година по същото време – между лятото и есента, на същото място, Дарик събира автори, които с времето формираха кръг от над 170 художници.

Резултатът е една от най-богатите частни сбирки на съвременно българско визуално изкуство. Произведения от нея са били представяни през годините не само в България, но и в различни точки на света.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви