Специалисти на Фондация Елина Свитолина и международни експерти, работещи със състезателите на националните отбори Българската федерация по тенис, включиха Даниел Стоянов за участие в международен лагер.

В групата тенисисти освен 10-годишния бургаски талант са включени още три българчета – Каролина Костова, Радина Средкова и Димитър Топчийски.

Всички те ще участват в 10-дневен лагер за 12-годишни деца на Тенис център Санта Марина в едноименния ваканционен комплекс в Созопол.

Главен треньор на лагера е заслужилият треньор на Украйна Алена Светова. Българската група ще бъде водена от треньора Георги Шуманов.

Участниците ще се подготвят по специална програма, наситена с групови и индивидуални тестове, физическа подготовка, техническа подготовка, тренировки, отборни игри за идентифициране на лидерски качества.

Освен това се провеждат занимания – индивидуални и малки групи – по теория, тактика и психология и индивидуални консултации с психолог, съобщиха от БФТенис.

Даниел Стоянов е състезател на ТК „Нефтохимик“, с личен треньор Евгени Генов. Той е един от младите ни и перспективни тенисисти, последователно доказващи таланта си през последните две години. През юни т.г.

Дани зае престижното трето място в 27-то издание на неофициалното световно първенство „Smrikva bowl 2022“ по тенис на корт при 10-годишните, провело се в гр. Пула, Хърватия.

Месец по-късно стана носител на вицешампионската титла на международния турнир за момчета и момичета до 11 г. „Dubrovnik Dub Bowl“, спечели и второ място в турнира на сингъл при момчетата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви