Хоер Верде
Хоер Верде

През 1923 г. жителите на село Хоер Верде, Бразилия, около 600 души, внезапно и по неизвестна причина изчезват безследно. Група пътници, които искат да попълнят запасите си от вода и храна се натъкват на изоставено от хората село. Видяното там ги шокира …

В селището няма нито една жива душа. Пътниците са посрещнати само от вятъра, пусти улици, скърцането на пантите на широко отворени врати и изоставени къщи…

Те влизат в няколко къщи и навсякъде виждат една и съща картина – вещите и мебелите са по местата си, на масите има вече развалени ястия, няма следи от борба или други доказателства за насилие.

Изплашените пътници бързат да напуснат ужасното място.

Те стигат до най-близкото селище и уведомяват властите за видяното в Хоер Верде.

Изпратена е комисия придружена от военни.

Внимателният оглед на селото дава резултат. В една от къщите е намерено оръжие, с което е стреляно наскоро, но не е известно къде и срещу кого.

Най-страшната находка разследващите намират в училището. Там, на черната дъска в една от класните стаи е написан зловещият надпис: „Няма спасение …“

Но тези открития не хвърлят светлина върху съдбата на селяните.

Изказани са различни версии за случилото се. Предполага се, че жителите са напуснали селото поради политическите проблеми в страната. Може би заради криещите се в джунглата партизани, но 600 изчезнали човека … са много. Те не се появяват никъде и в нито едно населено място на страната.

Има версии с мистичен характер. Някои изследователи намекват за намесата на извънземни или преход към паралелен свят.

Инцидентът бързо е потулен. Възможно е комисията да е открила някакви следи от жителите и тези следи да не се вписват в картината на познатия свят …

И до днес, нищо не се знае за съдбата на 600-те жители на бразилското село Хоер Верде …

Съществуват много препратки към тази история, но повечето изглежда са извлечени от статия, преведена от руско списание, което от своя страна може да се основава на някои стари статии в западни медии от онова време.

Тази липса на информация е един от най-смущаващите елементи на Случая Хоер Верде. Тъй като нивото на детайлност, до което достига историята, и широко разпространената природа на историята по онова време трябва да имат някакъв произход.

Някои казват, че това е истина, но в един момент властите решават да премахнат доказателствата за съществуването на тези хора и ги „изтриват“ от полицейския архив.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви