Уволниха вечния Ганчо Тенев

Изпълнителният директор на ВиК Бургас инж. Ганчо Тенев е бил уволнен, съобщиха източници на BurgasNews. Това се е случило в късния следобед в петък. На негово място е назначен адвокат от София.

За сега няма официално съобщение в сайта на принципала МРРБ. Това ще се случи вероятно следващата седмица, когато ще бъде обявен в Държавен вестник новият състав на борда на директорите на дружеството.

Инж. Ганчо Тенев беше Изпълнителен Директор на “Водоснабдяване и канализация-Бургас” ЕАД от 2003 год. Назначен от от бившия регионален министър Валентин Церовски. Той беше и председател на Съюза на ВиК операторите в Република България от 2013 год. до 2019 год. Смята се, че инж. Тенев е близък до ДПС.

”ВиК” ЕАД Бургас осъществява своите дейности в четиринайсет експлоатационни района – Бургас, Айтос, Карнобат, Сунгурларе, Руен, Обзор, Несебър, Поморие, Созопол, Царево, Приморско, Малко Търново, Камено, Средец и два деривационни района-Деривация Камчия и Деривация Ясна Поляна. Дружеството оперира в 250 населени места.

Инж. Ганчо Тенев рядко попадаше в медийното пространство. За последен път беше в центъра на недоволството заради драстичното повишение на цената на водата в Бургаска област с 60%. Тогава той заяви, че няма да отстъпи от позицията си, че това увеличение е необходимо в такива размери.

През 2020г. в МОСВ беше подписан най-мащабния воден проект за област Бургас по оперативна програма „Околна среда“ (ОПОС). Подписи сложиха министърът на околната среда и водите Емил Димитров и инж. Ганчо Тенев, изпълнителен директор на „Водоснабдяване и канализация – Бургас“ ЕАД.

Общият размер на инвестицията е 459,3 млн. лв., като ОПОС осигурява безвъзмездно 323,7 млн. лв.

Проектът предвижда реконструкция и рехабилитация на съществуващата ВиК структура, и изграждане на нови системи и съоръжения в тринадесет агломерации – Бургас, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Обзор, Айтос, Карнобат, Царево, Китен, Черноморец, Сарафово и Лозенец. Срокът за изпълнение на дейностите по проекта беше 43 месеца.

 

 

19 КОМЕНТАРИ

  • Дори и да е така, стига му толкова ! Вживяваше се на вечния и недосегаем човек ! Не мога да повярвам, че ще го махнат ! Толкова много години на едно място, (където не му е мястото ) и толкова много наглост. Имах възможноста да го глобя когато работех в строителния контрол в Общината.

 1. Този ни изнудваше чрез едни уведомления,да даваме по 180лв за нови водомери. Аман от измамници. Толкова години е пълнил гушата.

  • А задавате ли си въпроса Жечка от къде и как идва тази вода до нашите домове? Ако се движеше до Вашата чешма, душ и тоалетна, ей така, от само себе си, без да са необходими никакви разходи за ел.енергия, реагенти, гориво, поддръжка, заплати и т.нат., можеше и безплатна да е. . . Иначе сте напълно права, че водата е от Природата и никой не я произвежда. Всички ВиК оператори в България, обаче плащат на МОСВ такса за да я изземат от водоизточника и да я транспортират до нас, потребителите. После като пречистят, същите тези оператори пък отпадъчната вода, продуцирана от нашите битови и физиологически дейности, за да я върнат в естествен водоприемник и съобразно екологичните нормативи – пак плащат на това същото министерство. Добре е да се знае това!

 2. Ако е отстранен само от борда на директорите, а остане директор на ВиК – Бургас, то това е политическа тактика!
  Все едно в един дом да има няколко чешми и да се затвори кранчето само на една! Ще спре ли водата в дома? НЕ!!!

 3. цената е прекалено висока.не задължително всички средства да са за сметка на потребителите. има европейски проекти а и ВиК също трябва да участва със средства и да не се прави на наблюдател.

 4. Толкова пари открадоха не е истина. Уволнението му е малко. Затвор трябва.
  460млн б*си.
  В общината запитах, защо нашата улица я прескачат при подмяна на канализация и водопровод (въпреки, че през годините е имало стотици аварии), отговора беше умопомрачителен – няма кой да лобира за тази улица.

 5. Изключително елементарен човек псува колектива бях свидетел те горките жени се смееха един неандерталец в пазарната икономика

 6. Австрийските водомери, които ви задължават да слагате на цена 249лева са далаверка на Г.Т. с неговия племенник и главен инженер Тодор Кръстев.

 7. Г-н Балев, повечето хора смятат, че водата сама идва в къщите им, трябва само да отворят крана на чешмата и да пуснат тоалетното казанче.
  Препоръчвам им да пияг и да изкъпят в локвата, без разходи е.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви