Силните мъже

Китното балканско градче Троян се превърне в грандиозна арена на невероятно зрелищно спортно състезание.

Поредното държавно годишно първенство по силов многобой, което се проведе в центъра на града под надслов „Силните срещу дрогата“, предизвика небивал фурор сред стотиците жители на града и гости от цялата страна.

В него взеха участие и примериха сили 4-та най-силни мъже в България, както и двама гостуващи атлети от съседна Румъния.

Вени Каравачев от София, Юрий Божанов от Бургас, Евгени Брейчев от София и Антоан Запрянов от Град Стамболийски демонстрираха чудовишна физическа мощ и завиден спортен дух, граничещи с невъзможното и нереалното.

Под звуците на хард – рок музика силовите многобойци дърпаха товарни камиони, повдигаха леки автомобили и бягаха с по 300 килограма тежести на гръб за време.

Това бяха само малка част от дисциплините, които състезателите трябваше да преминат, за да бъде определен най-силният мъж на годината в страната.

Главен рефер на състезанието беше Мирон Йорданов – председателят на БФСА, а водещ култовия мениджър на БФСА  и спортен шоумен Александър Атанасов.

Силовите многобойци взривиха публиката и заслужено спечелиха нейната обич с невероятните си изпълнения и уникални демонстрации.

Наградените силоваци

Най-яростни претенденти за купата „Най-силен мъж на България“ от самото начало  се очертаха Вени Каравачев от София, който в няколко поредни състезания успява да защити титлата си и бургазлията Юрий Божанов, който от втори най-силен българин посегна към трофея.

Оспорваната битка между двамата силоваци завърши с победа за Каравачев, който успя да изпревари Божанов в две дисциплини, сред които многократно повдигане на автомобил за време и така успя да защити първото си място.

На свой ред бургазлията затвърди второто си място, но постави нов държавен рекорд в тежката дисциплина  – пренасяне на тежест в изминати метри.

Божанов, който е и заместник председател на БФСА, счупи рекорда и измина сто метра с деветдесет килограмов гладък камък, което е изключително тежка дисциплина.

Бургаският Pawer man, както наричат още Божанов в спортните среди, спечели и приза „любимец на публиката“. Малко не достигна на бургаската машина да заграби първото място.

Двамата румънски състезатели показаха спортен дух и майсторство, но не успяха да се справят с българската конкуренция.

Състезателите от северната ни съседка се задоволиха с третото  и последното място в класациите.

След състезанието публиката премина загражденията и се впусна да се снима с шампионите.

Мъже, жени, деца и цели семейства си направиха десетки снимки за спомен с българските здравеняци, които тази година станаха изключително популярни сред българите със зрелищните си спортни програми из цялата страна.

Състезателите бяха наградени  лично от председателя на Общинския съвет в Троян  – инженер Петко Пенков. Който изказа и благодарност от страна на общинските власти за невероятното представяне на състезателите.

„ Благодарим Ви, че превърнахте града ни в сцена на такова интересно и невероятно спортно състезание. Вашият изключителен  спортен дух, физическа издръжливост и нереални способности могат да бъдат пример за всички спортисти в България. Ще се радваме, ако има повече млади хора, които следват вашия пример. Вие сте гордост на цялата ни нация, чиито дух превъплащавате с невероятната си упоритост, дух и възможности“, поздрави наградените инженер Пенков.

Силовият многобой набира все по-голяма популярност в България, а желаещите да го практикуват се увеличават с всяко едно проведено състезание и демонстрация, които силовите атлети провеждат из цялата страна.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви