В лицето на Женина Трашлиева, Бургас ще има своя представителка на олимпийските игри в Париж.

До този финал се стигна след като ансамбълът ни по художествена гимнастика ликува с втори златен медал от Световното първенство по художествена гимнастика в зала „Арена Армеец“ в столицата.

След златото в многобоя, което гарантира и олимпийска квота за нашите момичета, грациите в състав Радина Томова, Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Камелия Петрова и Маргарита Василева извоюваха титлата и на 2 топки и 3 ленти.

Момичетата на Весела Димитрова оставиха бързо зад гърба си осмото място във финала на пет обръча по-рано през деня, като се представиха блестящо и с оценка от 33,300 триумфираха със златното отличие.

Със среброто се поздрави отборът на Италия, а бронзът отиде за Азербайджан.

Със златото на 2 топки и 3 ленти, България приключи по страхотен начин участието си на шампионата на планетата, след като Стилияна Николова грабна три сребърни и един бронзов медал в индивидуалното, а ансамбълът ни ликува с две титли.

„Бих казала, че това е много щастливо състезание за нас. И в най-прекрасните си мечти не съм си представяла, че ще спечелим толкова много медали, но разбира се, надявала съм се. Не започна много добре, ако Боряна Калейн беше тук, щеше да блести като един диамант, предполагам, че съдбата ще ѝ върне това, за което най-много мечтае. Отсъствието ѝ наложи да променим стратегията, защото това Световно първенство раздаваше и квоти за Париж. Променихме най-рисковите елементи на Стилияна Николова. Това промени някои стратегии, като основно се наложи да променим малка част от две от нейните съчетания. Това, което направи тя, е абсолютен героизъм“, заяви Илиана Раева.

„Ансамбълът работи в този състав от четири месеца, за нас най-важно беше да вземем квота. Истината е, че положихме много труд и усилия. Имаше тренировки, които бяха между 8 и 10 часа на ден. Този труд се отблагодари на момичетата. Този отбор е млад, имат по-голям потенциал“, каза още президентът на федерацията.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви