Влакче се заби в магазин

Увеселително влакче се заби в магазин в Слънчев бряг и рани клиентка, която е с опасност за живота, съобщиха от полицията.

В 12.12 ч. в районно управление – Несебър е получено съобщение за инцидент в Слънчев бряг, при който атракционно влакче с три прикачени вагона, с варненска регистрация, се блъснало в магазин – супермаркет “Фея”, разположен на партерния етаж на кооперация до х-л “Планета”.

Влакчето е управлявано от 60-годишен мъж от Димитровград. В резултат на пътния инцидент е пострадала клиентка в магазина. 63-годишната английска гражданка, която е с политравма, с опасност за живота, е откарана към УМБАЛ Бургас.

Водачът на влакчето е тестван за употреба на алкохол, като дрегера отчел – 1.10 промила. Работата по случая продължава.

От „Слънчев бряг“ АД излязоха със становище:

Информирани сме за инцидента и имахме екип на място до минути след случая. Към момента атракционното влакче вече не е в района инцидента и е репатрирано.
По договор влакчетата са отдадени на фирма, която оперира по предварително одобрена транспортна схема. Фирмата наемател има задължение и отговорност изцяло за извършването и обезпечаването на тази дейност, както за безопасност и при възникване на щети.

Ръководството на „Слънчев бряг“ АД следи за състоянието на пострадалия турист чрез представители на туроператора.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви