В рубриката ни „Съвети за перфектно здраве и красиво тяло“ отново ви срещаме с нашия професионален, персонален спортен инструктор Жени Николова.

Днес  Жени Николова ще даде няколко ключови формули  по  теми, които включват тренировки, как дамите да се отърват веднъж завинаги от целулита, какво трябва да знаем за здравословното хранене и вредните диети.

Персоналния фитнес инструктор Жени Николова съветва:

В домашни условия е възможно да се тренират всички мускулни групи. За жените  засегнатите части от целулита ще се изгладят до неузнаваемост. Хубаво е по време на изпълнението на определените упражнения за проблемните части да се пие вода с половин лимон и половин грейпфрут изцедени вътре. Сместа се пие на малки глътки за да не се разширява стомаха“.

За да се случи мощен ефект е много важно да не пропускате сутрешната тренировка.

Тя  е чудесна за хората с наднормено тегло. Сутрешното трениране води до разграждане на мастните депа, които са се натрупали в тялото.  Тренировката през сутрешната част на деня е от изключително значение, защото  тогава се изгарят най-много мазнини и нейният ефект  продължава да работи до края на деня.

Всички функции на тялото се забързват и то остава в режим на горене дори след тренировката. Има хитрости, които се използват за  подобряване функциите на организма. Начина на трениране е важен, той е ключа към   здравето, силата и е  изкуство. Човек винаги може да си подобри резултатите с  употребата на билкови продукти, съчетавайки ги със  спорт.

Чудесно средство с борбата с целулита е билката сминдуха. Дамите могат да я консумират преди, по време и след тренировка. Нейното по-продължително използване води до изключителен ефект в борбата с целулита.  Може да се намери и на капсули. Няма да навреди, дори да се използва по всяко време на деня“.

Като експерт в своята област и практика фитнес инструктора Жени Николова предупреждава и забранява:

„Строгите диети с прекалено голямо физическо натоварване.

Те  са опасни за здравето. Психическото състояние на човек е крехко и диетите, строгите режими са катастрофални за психиката. Човек поставен на режим е силно раздразнителен, разсеян, не може да се съсредоточи, мисловната дейност се забавя, започва да забравя и няма връщане назад. Всичко изброено в резултат на тези диети и физическо натоварване, убива мозъчните клетки. С храната захранваме  мозъка. Така психиката също ще  бъде здрава ,не само тялото. Ако не се подават нужните вещества на организма, това се отразява видимо и върху физиката на тялото. Първо се засяга кожата.

Тя започва да  губи своя блясък, косата започва да капе, ноктите стават чупливи. Започва общо страдание на организма, имунитета пада и всяка една болест може да се появи в такъв момент“.

За режимите на хранене фитнес инструкторът препоръчва:

„Да бъдат изготвени само и единствено от диетолог специалист, фитнес инструктор или спортен лекар. Режимите се правят много умерено и в храната трябва да има всички необходими вещества.

Метаболизма се забързва и като се яде по малко, и на често. Така не се усеща глад, получава се заситеност. Може по пет пъти да се зарежда тялото с малки количества храна. Хубаво е плодовете да се консумират до два часа, а зеленчуците след това. Чаят от джинджифил с канела ще помогне за изгарянето на мазнините и ще повиши имунитета. Нужно е  малко постоянство и  ефекта се усеща винаги“.

За ефикасни тренировки в домашни условия Жени Николова препоръчва няколко базови упражнения:

„Сгъване и разгъването на бедрата. Извършва се от различни положения –странични,  легнало положение. Инструкторът препоръчва упражненията да се изпълняват бавно, концентрирано и със стремеж да се натовари желания мускул.

Изключително ефективни са  маховете, ритниците, глутеус – мостовете, различните видове клекове, напади, отпади.

На дамите горе изброените упражнения ще помогнат долната им част на тялото  да се стегне, прибере, изпъкне и придобие красиви фитнес форми. Упражненията са базови и се изпълняват, както във фитнес зала, така и в домашни условия.

Фитнес инструкторът Жени Николова  отдава особено значение на сутрешното трениране. Препоръчителна свежа сутрешна тренировка, преди работа, изпълва организма с енергия и работоспособност.

Дългогодишната практика и наблюдения показват, че умората постепенно намалява и тялото е жизнено, и много издръжливо на натоварване“.

Бодибилдърът  Жени Николова предупреждава всички трениращи във фитнес залите и домашни условия:

„Помнете, че на тялото му е нужна и почивка. Препоръчително е четири пъти в седмица да се тренира, три дни да се почива. През тези 4 дни се упражняват всички мускулни групи, а през останалите 3 дни почиват и се възстановяват.  Не се излагайте на прекалено голямо натоварване с упражнения и големи тежести.  Това  сериозно може да  увреди ставите.

Кръста, лактите, колената, рамената, тренирани с прекалено големи тежести започват да болят.

Има случай в които трениращите не внимават,  претоварват коленете с прекалено големи тежести и се стига до операции“.

Изключително важно е да се знае:

Резултати винаги се постигат с умереност и постоянство. Целта е човек да подобри своето здраве и работоспособност, физически и психически.

На дамите, които държат на своята фигура и сексапил, нашият фитнес инструктор Жени Николова предлага следната формула:

„Скъпи дами, с  тези съвети и упражнения ще можете  да променят бедрата си до неузнаваемост.  Вътрешната част на бедрата ви ще  придобие стегнат вид с приятна извивка. Същото се отнася и за външната част на бедрата, където за разлика от вътрешната част  се появяват секси  линии, мускулите се прибират и формата на страничния глутеус е с определен магнетичен за окото вид.

Това може да постигнете с интензивни и усилени тренировки за долна част.

За тази цел упражненията в домашни условия се използват тежести.  С тяхна помощ  се обработват мускулите на долната част на тялото.

Всички видове сгъвания и разгъвания за предно и задно бедро, глутеус, ритници, махове, високи горни задържания, помпания на мускула,  се правят с тежести за крака.

Това е супер  ефективно“.

Запомнете при изпълняване на упражненията е важно и от голямо значение:

„Интензивна смяна на серия за горна част със  серия за долна част, без почивка.

Така тренировката се превръща в  супер изгаряща мазнините.

Не трябва да се оставят мускулни групи ненатоварени и всеки мускул трябва да изглежда видимо трениран, и да е добре сложен спрямо другите.

С помощта на тежестите за крака спомагаме долната част на бедрата да се изчисти много добре.

При всички видове ритници и махове се усеща и долната част на корема. С течение на тренировките ще забележите, колко  приятно е това усещане.

Ръце, рамена и  гръб могат да се тренират  с ластици, освен с гири,  които се продават в спортните магазини. Тяхната практичност е доказана, а  многофункционалността им  може да се използва  за по многообразни   видове упражнения и  натоварване.

За тънка талия, изчистена от мазнините може да се закупи не много тежък лост за да не се повреди кръста на дамите.

Сутрин на гладно се правят усуквания, наклони на ляво и дясно. Тренира се едностранен наклон на едната половина, страна, а  след това на другата.

Скъпи дами запомнете, че  с базовото упражнение  –  наклон напред, се изчистват мазнините и на кръста.  Ежедневна  20 минутна   тренировка  ще ви донесе така мечтаната тънка талия.

И запомнете!

Да  не се прекалява с усукванията“.

За повече информация и директна връзка с персоналния фитнес инструктор Жени Николова от BurgasNews Ви предоставяме нейния телефон: 0898375281

Всеки, който пожелае да тренира с персоналния фитнес инструктор Жени може да го направи след предварително обаждане. За хора с хормонални проблеми и невъзможност да тренират във фитнес зала, Жени Николова извършва индивидуални тренировки по домовете.

От медията предоставяме линк към страницата на нашата бодибилдърка за да се запознаете по-подробно с всичко свързано с тренировките, постиженията и мненията на трениращите при Жени Николова.

Страницата на персоналния фитнес инструктор Же ни Николова: https://www.facebook.com/fitnesinstruktorburgas

 

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви