Зеленски катастрофира, не е ранен
Зеленски катастрофира, не е ранен

Автомобилът на украинския президент Володимир Зеленски е катастрофирал, съобщи прессекретарят му Сергей Никифоров в социалната мрежа. Колата се е сблъскала с друго превозно средство рано тази сутрин. Той не е пострадал сериозно, информират Асошиейтед прес и Ройтерс.

Зеленски се е връщал от Изюм, където вчера беше на посещение, за да поздрави войските си, превзели града. Той участва в издигането на украинското знаме над местната управа. По обратния път, вече в Киев, президентският кортеж се е сблъскал с друга кола.

Шофьорът му е получил първа помощ от медицинския екип на президента и е отведен с линейка. Той е в болница, както и шофьорът на другия автомобил, участник в пътното произшествие. Твърди се, че Зеленски не е получил сериозни травми, но повече подробности за инцидента към момента не са известни.

Говорителят му не уточни дали и какви травми е понесъл Зеленски. Той заяви, че причините за случилото се се изясняват, съобщава и БТА. Инцидентът може да е довел до забавяне в публикуването на вечерното видеообръщение на Зеленски, отбелязва АП.Въпреки катастрофата обаче традиционното му видеообръщение беше публикувано около час и половина след полунощ.

„Историята пишат хората, нечовеците – никога. Събитията показват, че единственият изход за руските войници – това е да се предадат на украинските сили“, казва в него президентът на Украйна. „Ударите по обекти, коиито нямат никаква военна стойност, фактически по хиляди обикновени мирни граждани – това е още една причина, поради която Русия ще загуби. Ще загуби не само тази война, а и самата история“, казва Зеленски, който не изглежда поне на пръв поглед да е пострадал от инцидента.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви